19.08.2019
Jan Hrabal

Dynamo pokračuje v tvorbě kádru

PARDUBICE — Hokejové Pardubice hlásí další změny ve svém týmu. Na zkoušku do Dynama přichází obránce Sébastien Piché, který již v naší nejvyšší soutěži působil. Vedení klubu po poradě sportovního úseku učinilo další kroky v prvním mužstvu.

„V pátek po utkání s Košicemi jsme si sedli s generálním ředitelem a trenéry, abychom si vyhodnotili try out u zbývající trojice hráčů. Chtěl bych všem poděkovat za to, že s námi absolvovali těžkých čtrnáct dnů. Naše rozhodování bylo těžké, ale nakonec jsme žádnému hráči nepředložili nabídku smlouvy,“ řekl sportovní manažer klubu Jaromír Kverka. V týmu tak po Memoriálu Zbyňka Kusého končí Radovan Bondra, Filip Kuťák a Johan Lorraine.

Novou tváří v pardubickém týmu je obránce Sébastien Piché, kterého si mohou fanoušci pamatovat z minulé sezony, v níž působil v Mountfieldu HK a Vervě Litvínov. „Ihned se zapojil do přípravy s námi, nyní je v režimu časově blíže neomezené zkoušky. Uvidíme, jak jeho try out dopadne. Je hráčem se zkušenostmi z české extraligy, což je vždycky plus. V návaznosti na další uskutečněné kroky potřebujeme náš tým doplnit o obránce,“ uvedl šéf sportovního úseku Dynama.

Sébastien Piché působil až do roku 2013 v nižších zámořských soutěžích, v sezoně 2008/2009 se stal nejproduktivnějším obráncem QMJHL, když v základní části posbíral 72 kanadských bodů (23+49) v 62 utkáních. V dalších pěti ročnících působil v EBEL lize, nejprve rok v Bolzanu a poté čtyři v Linci. Mezinárodní soutěž mu svědčila: v roce 2014 pomohl italskému klubu k zisku mistrovského titulu, dále byl nejproduktivnějším zadákem ligy, na tento osobní triumf navázal v dalších třech ročnících. Většinu bodů posbíral ve spolupráci s útočníkem Coreym Lockem, jenž nedávno přišel do Dynama.

Příští sezonu nebude v pardubickém dresu působit obránce Martin Bučko. „Měli jsme pro něj připravenou variantu první ligy ve spojení s naším A týmem, naskytla se nám však příležitost ve spojení s Košicemi, kde absolvuje zhruba týdenní zkoušku. Vyhodnotili jsme tuto variantu jako dobrou pro hráče i nás, neboť může hrát kvalitní soutěž. Bude pro něj vzhledem k předpokládané účasti na mistrovství světa juniorů lepší v této sezoně hrát na Slovensku. Je hráčem, kterého si vychováváme do budoucna,“ upřesnil sportovní manažer.

Stejně jako v minulé sezoně bude v Třebíči působit obránce Karel Nedbal. „Vrací se do známého prostředí, do Horácké Slavie jej uvolňujeme na hostování s vyřízenými střídavými starty zpět k nám. Třebíč měla o Karla velký zájem, budeme rádi, bude-li hodně vytížený. Nadále je v kontaktu s naším mužstvem,“ doplnil Jaromír Kverka.