14.07.2019
Jan Hrabal

Aréna plná dětí. Začala další Dynamo hokejová škola!

PARDUBICE — Domácí stánek pardubických hokejistů je nyní napěchován nejen šachisty, ale i malými hokejisty! V neděli 14. července 2019 odstartoval další ročník Dynamo hokejové školy. O stovku dětí se stará profesionální tým, který připravil účastníkům bohatý týdenní program.

Veškeré informace o Dynamo hokejové škole naleznete na skola.hcdynamo.cz a jejím facebooku.

Společná fotografie celé letošní Dynamo hokejové školy

Také letos nabobtnal zájem o Dynamo hokejovou školu. „Účastníky máme rozdělené do čtyř skupin, v každé jsou naši profesionální trenéři. Program dětí začíná ráno a končí večer. Nechceme ale být pouze příměstským táborem, naším základním cílem je i zábavnou formou kvalitně potrénovat a pomoci hráčům v jejich hokejovém rozvoji,“ uvedl vedoucí hokejové školy Petr Hemský.

První den mají účastníci za sebou. Sešli se v neděli dopoledne v aréně, všichni nafasovali speciální dresy s logem školy, pohodlná trička a další drobnosti. Zabydleli se v kabinách a vrhnuli se do práce. „Oproti předchozím rokům jsme hned první den připravili i tréninkové jednotky na ledě,“ přiblížil. Mezi účastníky nechyběl ani oblíbený maskot Dino.

Dynamo hokejová škola pokračuje další týden až do pátku. Ranní program začíná u starších účastníků rozcvičkou, pak jdou jednotlivé skupiny postupně na led. Součástí dopoledního programu je také tréninková jednotka na suchu. Trenéři mohou využít mobilního hokejbalového hřiště přímo na parkovišti u haly nebo travnatých ploch v areálu Letního stadionu.

„V případě nepřízně počasí máme zajištěnou tělocvičnu v naší partnerské Základní škole Bratranců Veverkových. Předpověď ale slibuje, že bychom ji nemuseli využívat. Naopak rádi zavítáme do Aquacentra Pardubice, Lanového centra Pardubice, děcka se mohou těšit na jednotku na skatemillu v centru Asports Hemský,“ řekl šéf Akademie Českého hokeje.

Trenéři Dynama nejsou na zhruba stočlenný dav sami. Realizační tým posílila čtveřice vychovatelů, která se o děcka stará mimo led. I mimotréninkový program je nabušený: za účastníky hokejové školy zavítají hokejisté A týmu Dynama na besedy, děcka si užívají další zajímavé aktivity.

„Pečlivě několik týdnů jsme připravili pestrý program pro děti. Je jen na nás, jak si následující týden užijeme. Hlavně si všichni přejeme, aby nikdo neonemocněl nebo se nezranil. Zkrátka, abychom si všichni po skončení školy řekli, že to byl parádní týden,“ doplnil vedoucí Dynamo hokejové školy.