21.05.2019
Jan Hrabal

Do Pardubic se vrací Radoslav Tybor

PARDUBICE — Svých 144 odehraných utkání v pardubickém dresu v nejvyšší soutěži rozšíří střelec Radoslav Tybor. Slovenský útočník se po třech a půl letech vrací na východ Čech, s vedením Dynama podepsal jednoletý kontrakt s opcí na další rok.

„Jsme rádi, že jsme získali Radoslava do našeho týmu, jednání probíhala ještě před mým příchodem a jsem rád, že se nám vše podařilo dotáhnout. Jedná se o hráče, na kterém chceme stavět naši hru a počítáme s ním do první formace,“ okomentoval jeho příchod sportovní manažer Jaromír Kverka.

Devětadvacetiletý útočník si poprvé zahrál v české nejvyšší soutěži právě za Pardubice v závěru sezony 2012/2013, v té další vstřelil sedm branek v devíti utkáních v play off a v ročníku 2014/2015 byl dokonce nejproduktivnějším cizincem v Tipsport extralize. Odchovanec Trenčína odehrál v součtu za Pardubice, Třinec a Vítkovice, kde dosud působil a vloni nastřílel 22 branek, 302 utkání s bilancí 92+88.

„Je to charakterově výborný hráč a je obrovskou výhodou, že v Pardubicích již působil a nepřichází tedy do neznámého prostředí. Očekáváme o něj, že bude plnit vůdčí roli v týmu,“ doplnil Jaromír Kverka.

Radoslav Tybor

  • Post: útočník
  • Datum narození: 23. listopadu 1989
  • Výška: 184 cm
  • Hmotnost: 83 kg
  • Držení hole: levé