21.04.2019
Jan Hrabal

Filip Koffer: Chceme porazit i Kanadu!

UMEÅ / PARDUBICE — Fantastické výkony podává na světovém šampionátu do osmnácti let pardubický odchovanec Filip Koffer. Také v důležitém utkání s Finskem se dvakrát gólově prosadil a pořádnou měrou se spoluzasloužil o výhru 4:2. Díky ní má český výběr jistotu čtvrtfinále.

Filip Koffer se tak po třech odehraných utkáních může pochlubit čtyřmi vstřelenými brankami a polovičním počtem nahrávek. V tuto chvíli je tak nejproduktivnějším Evropanem na světovém šampionátu.

„Těší mě to, ale nejdůležitější je, že jsme porazili Finsko a postoupili jsme do čtvrtfinále. Chtěl bych poděkovat svým spoluhráčům, sám bych žádné body nezískal. Máme tady výbornou partu a chceme získat medaili,“ řekl osmnáctiletý útočník.

První utkání Čechům na turnaji nevyšlo, s Běloruskem prohráli, další dva ale zvládli, Švýcarsko porazili 8:2, úřadující šampiony z Finska 4:2. „Nebrali jsme to, jako že hrajeme proti úřadujícím mistrům, bereme to jen jako turnaj, všichni soupeři tu jsou stejní. Ale jsme moc rádi za výhru,“ nechal se slyšet.

„Před zápasem jsme si sice trochu počítali body, ale i tak jsme do něj šli s cílem ho vyhrát, abychom postoupili v tabulce skupiny výš. Když máme jisté čtvrtfinále, bude se nám hrát s větší jistotou, ale do utkání s Kanadou půjdeme s tím, že ho chceme vyhrát,“ doplnil Filip Koffer.

S mladíky s javorovými listy na hrudi se čeští junioři utkají v úterý 23. dubna 2019 od 19.30 hodin.