17.04.2019
Jan Hrabal

Richard Král: Je skvělé, že jsme zvládli i divoký zápas!

CHOMUTOV — Tucet branek vidělo z poloviny zaplněné hlediště ROCKNET ARENY v Chomutově v devátém kole extraligové baráže. Dynamo prohrávalo po prvním dějství o dvě branky, ještě ve druhém stihlo i trefou 16 setin do jejího konce otočit jeho vývoj a ve třetím potvrdit zisk tří bodů, po nichž zůstávají Pardubice extraligové.

„Bylo důležité, že po první třetině jsme se dokázali dostat do zápasu, že jsme se nepoložili a vstřelili branky. Byl to divoký zápas, je skvělé, že jsme ho zvládli!“ řekl po skončení utkání asistent trenéra Richard Král.

Pardubice tak vyhrály osmý barážový duel z devíti. „Na začátku prolínací soutěže se nám zápasy povedly, hráli jsme výborně z obrany, vytvořili jsme si náskok a ten jsme v závěru potvrdili,“ ohlédl se pardubický kouč za dosavadním průběhem baráže.

Dynamo otočilo druhé utkání po sobě, také v neděli v Kladně prohrávalo o dvě branky a nakonec mohlo oslavit plnocennou výhru. „První zápasy jsme vedli od začátku, pak jsme dokázali o otáčet utkání. Velmi důležitá byla výhra v Kladně, kde jsme prohrávali 1:3 a nakonec zvítězili 5:3. To byl parádní obrat a asi i nejdůležitější…“ řekl Richard Král.

„Vyhráli jsme první tři zápasy, tým byl nahoře, což bylo důležité pro celou baráž. Přišlo nám, že nyní nám i Chomutovu spíše docházely síly, zápasů je hodně moc. Nebyl to úplně skvělý hokej, my ale potřebovali udělat body a to se povedlo,“ doplnil pro klubový YouTube kanál.