16.04.2019
Jan Hrabal

Jan Mandát pokračuje v Dynamu, podepsal novou smlouvu

PARDUBICE — Ve své první sezoně v české nejvyšší soutěži útočník Jan Mandát na sebe upozornil snaživou hrou. Propracoval se mezi důležité členy pardubické družiny, jeho výkonnost také ve spojení s dalšími mladíky stoupala. Třiadvacetiletý centr podepsal s vedením klubu novou smlouvu.

„Honza k nám přišel před touto sezonou, s jeho výkony jsme byli spokojeni. I na jejich základě jsme začali jednat o prodloužení vzájemné spolupráce. Domluvili jsme se na víceletém kontraktu,“ oznámil předseda představenstva a generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Jan Mandát po loňském příchodu na východ Čech podepsal roční smlouvu, obě strany měly zájem na prodloužení spolupráce. „Pro Honzu nebylo jednoduché se vrátit do českého prostředí po tak dlouhé době v zámoří. Hrál letos v týmu, kterému se v sezoně příliš nedařilo, Honza se s tím ale popasoval dle našich představ. Jeho výkonnost stoupala a v závěru sezony patřil k základním kamenům, na kterých hlavní trenér Ladislav Lubina stavěl. Oceňuji jeho hokejové a lidské vlastnosti včetně přístupu v kabině, proto jsme jej chtěli udržet, aby u nás pokračoval,“ poznamenal šéf klubu.

Jan Mandát pochází z Jihlavy, za kterou hrál v mládežnických týmech až do odchodu do zámoří v roce 2013. Pět let v Severní Americe jej zocelilo, ve své první extraligové sezoně odehrál za Pardubice dohromady pětapadesát utkání včetně baráže, vstřelil v nich šest branek a přidal deset nahrávek.

„V průběhu sezony jsme s mým agentem panem Volkem i panem manažerem Salfickým řešili mé pokračování v Dynamu. Jsem rád, že to klaplo a už se těším na další léta v Pardubicích. Nečekal jsem, že dosud cizí město mi může až tak přirůst k srdci, a to klub i celkově vše kolem. Je to tu super a jsem rád, že zde mohu pokračovat. Je zde v kabině výborná parta kluků, ta mé adaptaci moc pomohla. Město je krásné a čisté, bydlím v centru a všude to mám kousek. Cítím se tu skvěle,“ řekl po stvrzení kontraktu podpisem Jan Mandát, který nyní chybí v sestavě Dynama z důvodu zranění.

„Sezona je dlouhá psychicky i fyzicky, navíc byla první po mém návratu do Česka. Musím přiznat, že mi hodně dala do dalších let. Pro nás všechny je letošní baráž velkou motivací a, jak se říká, kopnutím do zadku, aby se něco takového příště neopakovalo,“ doplnil hbitý útočník.

„Honza je prvním kamínek do mozaiky hráčů, které chceme udržet. Většinu členů týmu máme pod smlouvou, díky dobře rozjeté baráži se nám lépe jedná s ostatními agenty a hráči. Jsme ve fázi, kdy hráči projevují zájem hrát za Dynamo. Věřím, že se nám podaří v krátké době mančaft dobudovat. Necháme si v něm jedno dvě okénka pro možnosti objevení zajímavých jmen na trhu po skončení mistrovství světa. Základ kádru budeme mít, věřím, v dohledné době postavený,“ doplnil Dušan Salfický.

Jan Mandát

  • Post: útočník
  • Datum narození: 18. listopadu 1995
  • Výška: 183 cm
  • Hmotnost: 91 kg
  • Držení hole: levé