13.04.2019
Jan Hrabal

Patrik Poulíček: Aplaus fanoušků nás žene dopředu

PARDUBICE — Výhrou 2:0 vstoupili hokejisté Dynama do druhé poloviny baráže o Tipsport extraligu. Přes devět tisíc fanoušků v ČSOB Pojišťovna ARENĚ nevidělo gólovou show, i tak se v závěru vlnilo, aby oslavilo již šestou výhru Pardubic v prolínací soutěži. Svou druhou trefou v ní ji pomohl zajistit Patrik Poulíček.

Statistiky Patrika Poulíčka v baráži
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
7 2 4 6 +4 2

„Sehráli jsme nesmírně důležité utkání, které jsme potřebovali zvládnout po úterním nezdaru s Kladnem a chtěli jsme bodovat. Jsem jedině rád, že jsme projevili charakter týmu a zvládli to,“ ohlédl se za pátečním duelem pardubický útočník.

Patrik Poulíček se trefil po pohledné spolupráci v úvodu druhé části hry. „Petr Sýkora mi nádherně nahrál, jeho žabička byla famózní a rád bych mu za ni poděkoval. Snažil jsem se puk hlavně trefil do brány nad beton. Ze vstřelené branky jsem měl velikou radost. Pokud bychom naopak inkasovali, tak by nás to shodilo dolů… Bylo důležité, že jsme vedli a pak hrát přece jen s trochu větším klidem,“ vrátil se k momentu v čase 21:38.

Podle něj bylo velmi důležité, že opět bravurní výkon podal brankář Ondřej Kacetl, jenž za svá záda nepustil jediný puk, a to již potřetí v baráži! „Ondra nás drží i přes naše osobní chyby, kterých bychom se měli vyvarovat. I tak víme, že za námi je ještě jeden chlap, který je schopen nás zachránit,“ nechal se slyšet.

ČSOB Pojišťovna ARENA opět přivítala vynikající návštěvu, do ochozů přišlo fandit 9185 diváků. „Bylo hrozně důležité, že fanoušci nám zase přišli pomoci. Když vás žene devět tisíc lidí, tak vás to nabíjí energií. Po každé povedené akci nebo střele jsme sklidili aplaus a to nás žene dopředu,“ řekl Patrik Poulíček.

Na Dynamo nyní čeká dvojice venkovních utkání, která startuje v tuto neděli na ledě Rytířů. „Poslední krok bude nejtěžší, rozhodne náš charakter a vůle. Musíme to odbojovat, nebude to na krásu, ale musíme tam nechat srdce a jakýmkoliv výsledkem získat body. I v Kladně nás čeká těžká práce, určitě tento zápas nebereme jako souboj o první místo v baráži. My řešíme hlavně to uhrát a splnit si náš úkol. Na nedělní zápas se těším, v Kladně bude vyprodáno,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.