17.02.2019
Jan Hrabal

Jan Mandát: Taktické pokyny jsme plnili pouze část utkání

PARDUBICE — V hrubě nepovedený duel se změnilo utkání hokejistů Pardubic s Plzní. Nedělní střetnutí s jedním z favoritů naší nejvyšší soutěže rozehráli Východočeši nadějně, dvakrát dokázali zásluhou Briana Ihnačáka dotáhnout těsné manko. Ve druhé třetině se ale Západočeši doslova urvali ze řetězu a pěti brankami v závěsu rozhodli o své vysoké výhře.

„Nedokážu říci, proč se zápas tak rychle zlomil ve prospěch Plzně. Takřka celou první polovinu jsme s nimi dokázali držet krok. Poté jsme během necelých sedmi minut dostali pět gólů. Udělali jsme individuální chyby, špatně jsme přebírali hráče. Z takového úderu jsme se těžko dostávali,“ ohlédl se za prohrou 3:8 útočník Jan Mandát.

Pro Dynamo je škodovka letos nejméně vítaným soupeřem. Podruhé v řadě dopadl vzájemný duel výrazně ve prospěch indiánů. „Na utkání s Plzní jsme se zodpovědně připravovali stejně jako na ostatní zápasy. Věděli jsme, že k nám míří těžký soupeř. Chtěli jsme hrát hlavně dobře do defenzívy, toto se nám dařilo plnit pouze tu necelou polovinu utkání. Jakmile se to celé otočilo, tak se nám rozpadl celý systém. Už jsme se z toho pak nedokázali dostat,“ poznamenal rychlonohý útočník.

„Plzeň má rychlé a šikovné hráče. Naše taktické pokyny jsme plnili pouze část utkání, bylo to 2:2, hráli jsme i dobře dopředu. Byli jsme i u nich docela často v pásmu, pak se to ale během zmíněné chvíle celé podělalo,“ uzavřel posmutnělý Jan Mandát.