14.06.2021
Redakce

S Kubou Nakládalem máme pestrou přípravu, popisuje Jan Kolář

Po svém návratu ze zahraničí Jan Kolář brzy vstoupí již do třetí sezony v dresu Dynama. Aby však dostál své roli lídra, musí se přes léto poctivě připravovat mimo led. Není však sám, spolu s ním a soukromým trenérem maká také Jakub Nakládal.

Oba zkušení obránci mají privilegium v podobě své vlastní letní přípravy. „Od 1. května trénujeme pod vedením kondičního trenéra,“ vysvětluje Jan Kolář. Společně s Jakubem Nakládalem se takto na extraligu chystali i loni.

„Trénujeme od pondělí do pátku, víkendy máme volné. Příprava je specifická, děláme hodně cvičení na koordinaci a silovou vytrvalost,“ dodává Kolář, kterému osobní trenér vyhovuje. „Tréninky máme pestré a soutěživé. Věřím, že nás kvalitně připraví.“

V cizině strávil Jan Kolář sedm let. „Celou tu dobu jsem trénoval individuálně. Hledal jsem si informace i různé cviky, konzultoval je. Na základě toho jsem si pak skládal tréninkový plán,“ vypráví pardubický odchovanec.

„Příprava ale bývala kratší, protože jsem sezonu končil až 20. května. To nyní neplatí, a tak už mám běžnou dvouměsíční.“ Kolář se i kvůli tomu domluvil se spoluhráčem Nakládalem a kondičním trenérem.

Právě pestrosti tréninků si čtyřiatřicetiletý obránce nejvíce cení. „Je fajn, když se příprava obměňuje. Nároky na sportovce jsou každým rokem větší, hokej se navíc také hodně rychle mění,“ objasňuje Kolář.

Sám je bývalým reprezentantem, účastnil se olympijských her i čtyř mistrovství světa. Pro národní dres má slabost, i proto nyní fandí Čechům na fotbalovém Mistrovství Evropy. „Zápas se Skoty jsem hodně prožíval. Podle mého můžeme být překvapením turnaje,“ myslí si Kolář.

A vzkazuje: „Máme mladé, perspektivní fotbalisty. Doufám, že minimálně postoupíme ze skupiny!“