24.05.2021
Tisková zpráva

​Dynamo má svůj plnohodnotný esportový tým, spojilo se s Eclotem

Fanoušci Dynama Pardubice mohou nově fandit svému klubu plnohodnotně také ve světě esportu. A to díky nově vzniklému týmu Dynamo Eclot, jehož hlavním investorem je miliardář Petr Dědek, majoritní akcionář pardubického Dynama. Dynamo Eclot je dalším plně profesionálním esportovým týmem v Česku.

V trendu poslední doby vzniká další výrazný hráč na české esportové scéně. Pardubické Dynamo vstoupilo do světa esportu už v roce 2019 a letos se stalo vítězem Enyaq Hockey League ve hře NHL. S ohledem na nejvyšší možné ambice i v dalších hrách se rozhodlo spojit se zavedenou značkou ve světě esportu.

„Propojování sportovních klubů s esportem je aktuální po celém světě. Sport reálný a virtuální je jedno velké téma, vzájemně se ovlivňují. Roste odvětví, jehož součástí jsou globální týmy a značka Dynama bude mezi nimi. Spojili jsme se s Eclotem, který patří dlouhodobě k nejlepším esportovým týmům v Česku a na Slovensku. Dynamo Eclot míří ještě výš,“ říká Petr Dědek jr.


Eclot patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější české esportové týmy, pro kompletní profesionalizaci ale potřeboval najít silného investora a kvalitní zázemí. Díky tomuto spojení chce aspirovat na nejvyšší příčky nejen na domácí scéně, ale díky globální podobě esportu i na mezinárodní úrovni.

„Vedle sportovních cílů nám jde také o systematický rozvoj talentovaných hráčů, jejich osobní vývoj a komplexní přípravu pro reálný život. Kromě toho chceme i nadále rozšiřovat pozitivní povědomí o esportu v české společnosti,“ říká CEO týmu Dynamo Eclot Martin Novotný.

Eclot působí na české esportové scéně od roku 2015 a jeho hráči mají na svém kontě řadu domácích i zahraničních úspěchů. Mezi největší patří druhé místo z MČR 2019 a ve hře Counter-Strike, ve které jsou i několikanásobní mistři Slovenska a šampioni ForGames. Ve hře Hearthstone ovládli DreamHack Lipsko 2019 a akci Red Bull M.E.O., neoficiální mistrovství světa v mobilních hrách.

Dynamo Eclot sledujte zde:

web - http://www.dynamoeclot.cz
instagram - https://www.instagram.com/dynamoeclot/
facebook - https://www.facebook.com/dynamoeclot
twitter - https://twitter.com/dynamoeclot
youtube - https://www.youtube.com/c/ECLOTTV
tiktok - https://www.tiktok.com/@dynamoeclot