2.10.2007
Jan Hrabal

Pražský dvojboj nevyšel, Pardubice si vezou porážku i ze Sparty

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE! Šestnáct minut udrželi hokejisté HC Moeller Pardubice bezbrankový stav na ledě pražské Sparty. V dohrávce 5. kola O2 extraligy ledního hokeje Pardubičtí prohráli 0:4. Rehabilitace za nepovedené utkání v Sazka Areně tedy vůbec nevyšla. A to před ještě větším přídělem Východočechy uchránil gólman Alexandr Hylák. Pardubice sehrály v T-Mobile secsakramentsky nepovedené utkání.

O2 extraliga, 5. kolo, úterý 2.10.2007, T-Mobile Aréna

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

4:0
1:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 16:11 Ton (Vaic), 21:24 P. Nedvěd (Netík), 47:26 P. Nedvěd (Dragoun), 50:06 Vaic (Ton). Rozhodčí: Rejthar – Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 6842. Střely na branku: 32:16. Průběh utkání: 4:0.
Sparta Praha: Duba – Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Hanzlík, J. Nedvěd, Tabaček, Protivný – Dragoun, P. Nedvěd, Langhammer – Ton, Vaic, Štrba – Netík, Sivek, Melichárek – Zelenka, Havel, Hromas – Podlešák. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Dynamo Pardubice: Hylák – Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, Posmyk, Kolář – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Andrašovský, Pucher, Pivko – Tvrdík, Blažek, Ondřej – Cetkovský, Koukal, Zohorna. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

On line přenos Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Sparta využila přesilovku, Pardubice nikoliv

Úvodní oťukávání skončilo sparťanskou přesilovkou, když ve 3. minutě byl za držení vyloučen hostující bek Jan Snopek. Pardubičtí hokejisté ale nevýhodu přestáli bez úhony. Jedinou vážnější šanci měl Tibor Melichárek, který ale trefil masku Alexandra Hyláka.

Pardubičtí hokejisté se soustředili hlavně na obranu. Netlačili se do pásma, ale byla-li šance na brejk, neváhali se rvát dopředu. Po držení Jiřího Vykoukala měli hosté výhodu přesilové hry. Tu ale nezužitkovali.

Ve 13. minutě byla Sparta blízko ke vstřelení branky. Michal Dragoun najel do pásma, sice se zdálo, že sparťanský přechod do pásma byl skrze postavení mimo hru, ale i tak ostře vypálil. Alexandr Hylák jeho pokus vykryl.

Po krosčeku Miroslava Hlinky v 16. minutě měl pražský tým druhou výhodu přesilové hry. A proměnil ji. V čase 16:11 totiž po přihrávce od Lubomíra Vaice našel skulinu mezi Hylákovým postavením a levou tyčí Petr Ton – 1:0. Na obranu pardubického gólmana nutno dodat, že pravděpodobně touš přes hradbu těl neviděl.

Domácí byli v úvodní třetině mírně aktivnějším celkem, Pardubičtí se soustředili zejména na defenzívu a rychlé protiútoky. V poslední minutě prvního dějství byl ale vyloučen Peter Pucher a Pražané vstupovali do druhé třetině s jedním mužem v hracím poli navíc.

Sparta zkraje druhé třetiny navýšila vedení

Moeller sice početní nevýhodu uhlídal, ale i tak zanedlouho inkasoval. Když Peter Pucher naskakoval na led, tak si Petr Nedvěd sjel do ideálního volného prostoru před branku a nikým nehlídán ji po bravurní přihrávce Tomáše Netíka trefil – 2:0.

Ani ne z poloviny zaplněná T-Mobile Arena nesledovala extra úchvatnou podívanou, Sparta v další fázi hrála, co potřebovala, Pardubice jen ztuha hledaly síly na obrat. Ve 28. minutě sice Tomáš Zohorna dorážel nadějný kotouč, ale ten skončil mimo branku Tomáše Duby.

Po vyloučení Jana Snopka za zdržován hry ve 32. minutě měli domácí další výhodu přesilové hry, ale nevyužily ji. I když Tibor Melichárek v ní velmi nadějně pro domácí vletěl do pásma. Z levé strany si najel do střelecké pozice, ale Alexandra Hyláka nepřekonal.

Východočeši se ale postupně zvedli. V závěru druhé třetiny byli agresivnější, častěji se dostávali do pásma soupeře. Ve 37. minutě ujeli Dušan Andrašovský s Peterem Pucherem dva na jednoho, ale druhý jmenovaný přestřelil. O střídání později si akci z opačného pohledu zopakovali, ale rovněž neúspěšně – Andrašovský totiž minul.

Petr Nedvěd svým druhým gólem zvyšoval na 3:0

Třetí třetina dlouho nepřinášela nějaký vzrušivý moment na jedné ze stran, až domácí potřetí udeřili. Michal Dragoun ve 48. minutě našel najetého Petra Nedvěda, který z voleje sám před Alexandrem Hylákem jej prostřelil – 3:0.

Zanedlouho skóroval domácí tým počtvrté. David Havíř byl totiž v 50. minutě vyloučen za držení, ale na trestné lavici dlouho nepobyl. Za dvanáct sekund jej poslala zpět střela Ľubomíra Vaice, kterého zpoza branky našel Petr Ton – 4:0.

V závěru Pardubice těžko nacházely síly alespoň na snížení, zápas se jim vůbec nepovedl.

Ohlasy po utkání

František Výborný (HC Sparta Praha): „Chtěl bych pochválit hráče, že odehráli čtyři zápasy doma a hráli velice dobře. Není tak jednoduché hrát čtyřikrát doma a všechno vyhrát. Je dobře, že nedošlo k žádnému uspokojení, protože Pardubice jsou skvělé mužstvo a sílu mají. Hráli jsme disciplinovaně, a i když to bylo 1:0, bylo z hráčů stále cítit, jak chtějí vyhrát a toho si cením. Jsem rád i za nulu Tomáše Duby, protože si ji zasloužil už v předešlých utkáních.“

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „Víme, že Sparta je v domácím prostředí v laufu a nechtěli jsme hrát nějaký líbivý hokej, ale zabezpečit obranu a uhrát tady výsledek, tedy alespoň bod, nebo vyhrát. To se nám nepodařilo, protože jsme udělali zase několik oslabení, spoustu chyb, dali jsme Spartě hodně prostoru a ta toho jednoznačně využila.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

THC 2, 7. 8. 2007
PCE - SPA
3:2
THC 5, 16. 8. 2007
SPA - PCE
4:3
5. kolo, 2. 10. 2007
SPA - PCE
4:0
18. kolo, 2. 11. 2007
PCE - SPA
3:2
31. kolo, 20. 12. 2007
PCE - SPA
5:0
44. kolo, 22. 1. 2008
SPA - PCE
5:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Alexandr Hylák 60 0 28 4
Obránci G A +/- TM
Jan Snopek 0 0 0 4
Jan Kolář 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Marek Posmyk 0 0 0 0
David Havíř 0 0 -2 2
Martin Richter 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Jiří Cetkovský 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Petr Sýkora 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
Miroslav Hlinka 0 0 -1 2
Dušan Andrašovský 0 0 -1 0
Libor Pivko 0 0 -2 2
Peter Pucher 0 0 -2 2
HC Dynamo YouTube