11.8.2015
Jan Hrabal

Pardubice sehrály svižný zápas, s Lausanne ale prohrály 1:3

LE SENTIER — Hokejisté Dynama Pardubice nestačili ve druhém utkání turnaje Hockeyades na tým Lausanne HC, kterému podlehli 1:3. Východočeši makali, hlavně ve druhé třetině byli lepší, soupeře přestříleli, ale až na Sýkorovu trefu v předposlední minutě se přes zajímavé šance gólově neprosadili.

Turnaj, úterý 11.8.2015, Le Sentier

Lausanne

Dynamo Pardubice

3:1
1:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 7:24 Savary (Fischer; 5/5), 45:34 Louhivaara (Genazzi; 5/4), 55:24 Genazzi (Mieville, Louhivaara; 5/4) – 58:02 Sýkora (5/5). Rozhodčí: Grossen, Massy – Fluri, Mauron (všichni Švýc.). Vyloučení: 5:4 (1:1, 4:0, 0:3). Využití: 1:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Lausanne: Kristan – Gregorc, Čáslava, Štajnoch, Zdráhal, Látal, Šeda, Roupec, Bokroš, Drtina – Sýkora, Rolinek, Starý – Svoboda, Nahodil, Tybor – Havlík, Marcinko, Kolář – Kaut, Šimun, Půhoný – Tomášek. Trenéři: Miloš Říha a Václav Baďouček.
Dynamo Pardubice: Huet – Herren, Leeger, Lardi, Trutman, Fischer, Rytz, Stalder, Nodari – Pesonen, Hytönen, Neuenschwander – Conz, Mieville, Louhivaara – Genazzi, Froidevaux, Walsky – Fischer, Savary, Augburger. Trenéři: Heinz Ehlers, Rikard Franzén a Yves Sarault.

Komentář

Po cenném skalpu Davosu čekal na Dynamo v krátkém sledu druhý zápas, tentokrát proti Lausanne HC. Pardubičtí trenéři lehce občerstvili sestavu, ale první tři útočné formace nechali pohromadě.

Lausanne začalo utkání aktivněji a po promarněné přesilovce šlo v 8. minutě do vedení. Paul Savary byl nejdůraznější v nepřehledné situaci před Kristanem a s trochou štěstí propasíroval kotouč do sítě – 1:0.

Pardubice se po inkasovaném gólu ihned vrhly do útoku. Hodně cítit byla zejména první útočná letka, ovšem Starého pokus se neujal. Neúspěchem skončil i protiútok Tybora se Svobodou. Přečíslení dvou proti jednomu promarnil na druhé straně i Froidevaux. V závěru první části Kristan vychytal únik Hytönena v oslabení.

Od druhé třetiny přidalo Dynamo na pohybu a na hřišti to bylo znát. Další přečíslení nevyužil Tybor po akci Svobody. Kristan pak zachránil situaci svou maskou, do které mířil Herren. Blízko vyrovnání byl po svižné akci přes střední pásmo Starý, ovšem Huet nadále držel čisté konto.

Pardubice postupně ještě navyšovaly tempo, ale ani při dvou nabídnutých přesilovkách na obranu švýcarského soupeře nevyzrály. A to ani v 70 vteřinách, které si přenesly do třetí části. A bylo hůř…

Po Svobodově faulu totiž výhodu pěti proti čtyřem dostalo i Lausanne a dokázalo udeřit. Ossi Louhivaara přijal pas od Genazziho a vsítil důležitou branku – 2:0. Pardubice byly v těžké situaci, ale nic nebalily. Aktivní hrou se snažily získat převahu v útočném pásmu, ovšem srazily je vlastní fauly.

Dvakrát v řadě si na trestnou lavici musel jít sednout Tomášek, ale Lausanne v 56. minutě rozhodlo. Joël Genazzi se objevil nehlídaný před brankou a bleskovou střelou našel mezeru v Kristanově postavení – 3:0.

Ač se zdálo, že je rozhodnuto, Dynamo závěr nevypustilo. Necelé dvě minuty před koncem využil chybné rozehrávky soupeře Petr Sýkora a pohotovou ranou snížil – 3:1.