9.1.2007
Jan Hrabal

Pardubice úřadovaly ve druhé třetině a rekordně smetly Vsetín

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE! První dvacetiminutovka přinesla hokejové trápení a pardubickou nedisciplinovanost, ale pak se HC Moeller rozjel, jako nikdy v utkání se Vsetínem! Pardubičtí hokejisté porazili Vsetín dosud nejvyšším rozdílem – 7:0! Dvě branky vstřelili Petr Sýkora a Dušan Andrašovský, další úspěšné trefy přidali Michal Šeda, Petr Koukal a Martin Čech, jenž zaznamenal první gól v pardubickém dresu. Východočeši rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině, kdy vsítili pět branek. Šestou nulu v sezoně si připsal brankář Ján Lašák, kterému několikrát pořádně pomohlo jeho brankářské umění a jednou i videorozhodčí.

O2 extraliga, 40. kolo, úterý 9.1.2007, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

0:7
0:0, 0:5, 0:2
Branky a nahrávky: 23:56 Šeda (Pucher), 29:21 Sýkora, 31:40 Sýkora (Píša), 35:29 Andrašovský (Sýkora), 37:19 Koukal (Ondřej), 45:29 Čech (Pucher), 58:58 Andrašovský (Sýkora). Rozhodčí: Mikula – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:14 navíc Vehviläinen (Vsetín) 10 minut osobní trest a do konce utkání, Sýkora a Šeda (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2110. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 0:7.
Vsetín: Vehviläinen (31:40 Štefl) – Andersons, Kučný (21. Ostrčil), Galvinš, Horák, Mocek, Bobček, Šmach, Ostrčil, od 41. navíc Horák – Sakrajda, Stantien, Grill – Rob, Berzinš, Dubec – Hubáček, Darzins, Hriňa – Duba, Navrátil, Davídek, od 41. navíc Hrňa, Hubáček, Navrátil. Trenéři: Rostislav Vlach a Břetislav Kopřiva.
Dynamo Pardubice: Lašák – Píša, Havíř, Snopek, Čech, Linhart, Čáslava, Šeda – Sýkora, Pucher, Rolinek – Čaloun, Pivko, Andrašovský – Mrázek, Hlinka, Ondřej, od 21. navíc Kolář, Koukal, Starý. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

HC Moeller byl za první třetinu osmkrát vyloučen!

První utkání závěrečné čtvrtiny české nejvyšší soutěže přineslo klání mezi hráči Vsetínské hokejové a Pardubic. Ze začátku zápasu bylo k vidění více akcí na hokejkách domácích, ke konci 2. minuty vyzkoušel poprvé v utkání Lašáka Duba a o několik minut později na něj znovu dotírali Stantien s Robem, ale ani přes to, že si gólmana šikovně položili na zem, nedokázali ho už z bezprostřední blízkosti překonat.

Zhruba v polovině první části dostali domácí šanci zahrát si téměř minutu a půl ve třech proti pěti, ale svou výhodu Vsetínští díky vlastnímu faulu zahodili. Stejnou příležitost však měli žlutozelení do konce prvního dějství ještě dvakrát.

Další šance přišla zhruba ve 13. minutě, kdy Stantien šikovně přihrával Grillovi před bránu, gólem zavánějící akci však nedokázali úspěšně zakončit. I přes to, že se Valachům přesilovky vcelku dařily, ani na několikrát nedokázali gólmana Lašáka překonat. O chvíli později poslal Stentien z úhlu puk skrz brankoviště, ale jeho dva spoluhráči nedokázali protlačit touš za Lašákova záda.

Ke konci třetiny se dostali domácí ještě k akci dva na jednoho, ale ve velké šanci napálil Sakrajda jen jednoho z ležících hráčů. Pardubičtí hokejisté předváděli celých 20 minut neslanou, nemastnou hru a nedokázali byť jen trochu ohrozit domácí klec.

5:0, výsledek hovoří za vše

Po výměně stran se začal hrát poněkud živější hokej, Pardubickým pomohly změny v sestavě a nasazení čtvrté formace. Hokej tak brzdil už jen rozhodčí Mikula, který pokračoval v poněkud citlivějším trestání. Po trojnásobném vylučování se tak hrálo 1:36 ve třech proti čtyřem, tentokrát však pod taktovkou Pardubic. Píša v ní od modré dvakrát vyzkoušel domácího gólmana a když už byli na ledě všichni hráči, vypálil nadvakrát na Vehviläinena i Andrašovský, puk však prozatím rozvlnil brankovou síť pouze zvenčí.

V čase 23:56 dostal kotouč na kruhy Šeda a poslal na bránu tvrdou střelu, která se zastavila až za zády domácího gólmana a skóre se tak poprvé v utkání měnilo – 0:1. Na opačné straně to v další početní převaze dvakrát zkoušel Mocek, ale následně ani Davídek nedokázal Lašáka překonat.

Ke konci 27. minuty se pro domácí vyskytla obrovská naděje na vyrovnání, když sám na bránu unikal rozjetý Dubec, ale ležícího gólmana hostí překonat nedokázal.

Pardubice dokázaly i v dalších minutách Vsetínské přehrávat a vytvořit si několik slibných šancí, ale těsně před polovinou druhé části unikl po chybě domácího Šmacha hostující Sýkora a nikým nebráněn zvýšil vedení červenobílých na 2:0.

Ve 32. minutě dostal domácí gólman díky vlastní neukázněnosti krátce po sobě druhý desetiminutový trest a musel ho tak v brance nahradit Martin Štefl. Těsně před touto výměnou však stihli Pardubičtí v průběhu přesilové hry nadělit Vehviläinenovi ještě třetí gól, střela z první po přihrávce od Píši sedla Sýkorovi. Ve vlastním oslabení se k šikovné akci dostali i domácí, ale ke štěstí jim něco chybělo.

Další gól padl v čase 35:29, kdy dostal Andrašovský rychlou přihrávku před Štefla, a v protisměru brankářova pohybu vymetl domácí klec – 0:4.

Necelé tři minuty před koncem druhé části poslal pardubický Ondřej od rohu přihrávku na Koukala a ten přesnou střelou zvýšili vedení Pardubic na 5:0 z jejich pohledu. Ve druhé části byli domácí méně aktivní a příliš je nepovzbudila ani přesilovka v jejím závěru.

Ján Lašák udržel nulu, pomohl mu i videorozhodčí

V úvodu závěrečné části se dohrávala vsetínská přesilovka, ale jedinou slibnější akci si dokázal vytvořit až po jejím skončení Dubec, který vyzkoušel pardubického Lašáka od kruhů. V čase 45:29 si až před domácí svatyni nabruslil pardubický Čech a po šesté v utkání tak donutil časoměřiče ke změně skóre – 0:6.

Následně dostali Valaši šanci alespoň kosmeticky upravit nepříznivé skóre zápasu, když hráli v převaze dvou mužů v poli, snaha se cení, ale ani ta žlutozeleným nepomohla. Posledních deset minut utkání otevřela přesilovka Pardubic, ve které se do veliké šance dostal Duba se Stantienem, ale ani z bezprostřední blízkosti nepřipravili Lašáka o čisté konto.

Po zbytek oslabení zatlačili Pardubičtí domácí do obranného pásma, ale při Šteflovi tentokrát stálo štěstí. Na opačné straně ledu se však v dalších sekundách měl co ohánět Lašák, když se Vsetínští snažili alespoň zachránit svoji čest.

Ke konci 54. minuty se musel do hry zapojil i videorozhodčí, Dubova střela od kruhů však jako gól neprošla. O chvíli později se k brance Pardubic znovu vydal osamocený Dubec, ale gólman Lašák si vyjel z brány a stihl Dubce o puk připravit dřív, než ten stihl něco vymyslet.

Svoji snahu o vstřelení alespoň jediné branky domácí otupili sami, když se těsně před koncem zápasu nechali vyloučit hned dva žlutozelení a tuto chybu potrestal Andrašovský, který dorazil Sýkorovu přihrávku a završil tak skóre zápasu na vysokých 7:0 pro Pardubice.

Ohlasy po utkání

Břetislav Kopřiva (Vsetínská hokejová): „Spokojen mohu být pouze s první třetinou, ve které jsme ale zklamali v přesilových hrách. Kluci byli v koncovce nervózní. Ve druhé třetině jsme inkasovali tři laciné góly a bylo po zápase. Nemáme totiž tým, který by proti tak silnému soupeři dokázal zápas otočit. Z výsledku, který je pro nás hrozivý, jsem zklamán.“

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „V první třetině jsme se trápili. Hráči nebruslili a častými fauly dávali příležitosti soupeři. Díky Lašákovi jsme neinkasovali. Po první přestávce kluci zlepšili kombinaci, začali napadat a hned se dostavil úspěch. Ve druhé třetině jsme zápas zlomili v náš prospěch a zápas již v poklidu dovedli do vítězného konce.“

Fotogalerie z utkání

Autorem je Vladimír Škorpík, fotografie jsou chráněny autorským zákonem! Kliknutím na náhled se vám zobrazí fotografie v plné kvalitě.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 2006
PCE - VSE
8:2
14. kolo, 13. 10. 2006
VSE - PCE
2:1p
27. kolo, 26. 11. 2006
PCE - VSE
4:0
40. kolo, 9. 1. 2007
VSE - PCE
0:7

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 31 0
Obránci G A +/- TM
Michal Šeda 1 0 2 12
Martin Čech 1 0 1 0
Aleš Píša 0 1 1 4
Petr Čáslava 0 0 3 0
David Havíř 0 0 2 6
Jan Snopek 0 0 1 4
Tomáš Linhart 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 2 2 2 12
Dušan Andrašovský 2 0 1 0
Petr Koukal 1 0 1 2
Peter Pucher 0 2 2 2
Jan Kolář 0 1 1 0
Libor Pivko 0 0 2 2
Jan Čaloun 0 0 2 0
Miroslav Hlinka 0 0 2 0
Zdeněk Ondřej 0 0 1 2
Tomáš Rolinek 0 0 0 2
František Mrázek 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube