Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 11. kolo, úterý 18.10.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

České Budějovice

2:4
0:1, 1:2, 1:1
Branky: 27. Sekera, 56. Veber – 6. Pýcha, 22. Ševčík, 24. Rob, 51. Vošta. Rozhodčí: Machač – Dvořák, Křivský. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3363. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.
Dynamo Pardubice: Biegl – Říčař, Malinský, Ťoupal, Jančařík, Pácal, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina (21. Provazník), Filipi, Procházka (21. Sekera) – Weber, Blažek, Pospíšil.
České Budějovice: Turek – Suchárek, Zábranský, Nedoma, Šedý, Kubíček, Mainer – Rob, Horák, Pýcha – Györi (35. Sailer), Turek, Vošta – Božek (30. Špergr), Bělohlav, Ševčík.

Komentář

Domácí nastoupili bez Krále, přesto si po úspěchu v Olomouci v minulém kole věřili. Nakonec však utrpěli první letošní porážku na domácím ledě.

Úvodní třetina přinesla sotva průměrný hokej. Obě mužstva sice hrála otevřenou hru, ale ta byla poznamenána spoustou nepřesností. Domácímu celku nevyšel tradiční nápor v úvodních minutách a pak v 6. minutě z nenápadné akce se ujali Jihočeši vedení. Pardubičtí znervózněli, ležérně hrající obrana nabízela soupeři další šance, ale brankář Biegl v brance domácích vše pochytal. Kapituloval zase až na počátku druhé třetiny a hned dvakrát, takže domácí ve 24. minutě prohrávali už 0:3.

Naději domácím dala Sekerova branka v 27. minutě. Domácí se zlepšili, získali územní převahu, ale brankově ji nevyjádřili. Velkou zásluhu na tom měl českobudějovický brankář Roman Turek, který své mužstvo podržel.

V 37. minutě bylo utkání přerušeno, protože divácí naházeli na ledovou plochu drobné předměty jako nesouhlas s rozhodnutím rozhodčích, kteří přerušili nadějný útok domácích při přesilovce pro postavení mimo hru.

V závěrečné třetině se výraznější nápor Pardubic ve snaze zkorigovat výsledek nedostavil. Hosté, spokojeni s vývojem utkání, nespěchali, kontrolovali hru a zaslouženě si z Pardubic odvezli dva body.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Podobný průběh jsem předpovídal, proto jsem se ani moc nevzrušoval. České Budějovice nás totiž v přípravě dvakrát porazily a jejich hra na naše útočníky velmi platí. Před zápasem jsme navíc přišli o Krále, kterému se prohloubila zlomenina na ruce a minimálně čtrnáct dnů bude mimo hru. Jsem ale velmi zklamán přístupem našich hráčů a doufám, že je to jedna z těch porážek, které budou ku prospěchu, protože naši hráči po vítězství nad Litvínovem a v Olomouci si už začali myslet, že jsou světové mužstvo a přípravě na dnešní utkání nedali to, co by měl udělat profesionál.“

Karel Pražák (HC České Budějovice): „Od začátku jsme měli více štěstí ve hře a dokázali jsme se rychle dostat do vedení. Jednu chvíli bylo utkání hráno na hranici únosnosti, pokud jde o tvrdé zákroky. Byl to ale dobrý zápas, stál nás hodně sil, ale je to pro nás důležité vítězství.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 18. 10. 1994
PCE - CEB
2:4
22. kolo, 25. 11. 1994
CEB - PCE
4:1
33. kolo, 20. 1. 1995
PCE - CEB
3:3p
44. kolo, 3. 3. 1995
CEB - PCE
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube