Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 10. kolo, pátek 14.10.1994, Zimní stadion města Olomouce

Olomouc

Dynamo Pardubice

1:3
1:2, 0:1, 0:0
Branky: 5. Vavrečka – 6. Procházka, 19. Pospíšil, 38. Blažek. Rozhodčí: Fraňo – Pešan, Průcha. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 5960. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Olomouc: Cagaš – Flašar, Tejkl, Látal, Tomášek, Kuntoš, Vavrečka – Holý, Fabián, Slavík – Chalánek, Eichenmann, Navrátil – Brančík, Zima, Nohel.
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Říčař, Ťoupal, Jančařík, Pácal, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Procházka – Weber, Blažek, Pospíšil.

Komentář

Potřetí za sebou nastupovali Olomoučtí proti soupeři, který má výtečného brankáře, a potřetí za sebou vsítili pouze jediný gól. Ten proti Pardubicím nestačil ani na remízu. Olomoučtí tak přesvědčili, že jejich největší slabinou je střelba.

Přitom utkání začali podstatně lépe než proti Českým Budějovicím a už v páté minutě vybojoval puk u mantinelu Zima, našel najíždějícího Vavrečku, který bombou z osmi metrů překonal Biegla. Za necelou minutu bylo vyrovnáno, když po chybě v domácí obraně stačil Cagaš Královu střelu ještě vyrazit, ale na dorážku Procházky zblízka už nedosáhl.

V 19. minutě rozhodčí Fraňo nejprve přehlédl zákrok pardubického hráče holí do obličeje Kuntoše, pak po střele Blažka vypíchl Pospíšil Cagašem držený puk a ten se dokutálel do branky. Rozhodčí branku uznal, nepomohly protesty Cagaše ani diváků.

Na začátku druhé třetiny zkoušel Zajíc opět dopíchnout Cagašem držený puk – neuspěl. Domácí přidali, chtěli vyrovnat. Pardubičtí však své vedení umějí bránit. Pomáhali si sice fauly, ale domácí tři přesilovky za sebou nevyužili. Naopak Blažek z pravého křídla přesnou střelou zvýšil na 3:1.

Ve třetí fázi vsadili domácí všechno na útok, v začátku měli vyloženou šanci Vavrečka s Nohelem v oslabení, pak Navrátil v přesilovce, ale to bylo vše. S přibývajícím časem totiž ztráceli klid a přehled ve hře. Naopak hostující Zadina se dvakrát dostal do šance, Cagaš vyrážel.

Ohlasy po utkání

Josef Augusta (HC Olomouc): „Bylo to lepší utkání než s Budějovicemi, měli jsme tlak i šance, ale devět útočníků dalo jediný gól. Je to špatná vizitka, když na tolik šancí dáme jenom jeden gól. každý z hráčů odvedl to, na co měl. Ke druhé brance hostí mohu říci jedině to, že za píchnutí brankáře je trest dvě plus deset minut.“

Petr Hemský (HC Pardubice): „Zápas měl šťávu z obou stran, bylo to perfektní utkání. Vyšla nám taktika, hráli jsme dobře dozadu. Pochvalu zaslouží všichni hráči, hlavně Biegl. Jsem rád, že jsme poprvé vyhráli venku a zrovna v Olomouci.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 14. 10. 1994
OLO - PCE
1:3
21. kolo, 22. 11. 1994
PCE - OLO
3:5
32. kolo, 17. 1. 1995
OLO - PCE
3:3p
43. kolo, 28. 2. 1995
PCE - OLO
6:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube