Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 38. kolo, úterý 30.1.1996, Městský zimní stadion Kladno

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

4:4p
0:2, 3:1, 1:1 – 0:0
Branky: 27. Vejvoda, 29. Židlický, 40. Patera, 47. M. Procházka – 5. Pospíšil, 10. Kudrna, 39. Hejduk, 48. Jantovský. Rozhodčí: Pasker – Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3000. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4.
Rytíři Kladno: Hnilička – Kruliš, Kasík, L. Procházka, Štěpánek, Židlický, Kaberle – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Čermák, Zajíc, Ruchař – Ton, Beránek, Mikolášek (15. Tenkrát).
Dynamo Pardubice: Salfický – Mečiar, Mjagkich, Jančařík, Pácal, Malinský, Píša – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Rusznyak, Pospíšil – Koudelka, Kudrna, Němeček.

Komentář

Hosté nastoupili s druhým brankářem Salfickým a začali nebojácně. Za prvních deset minut dokázali ospalé Kladno překvapit dvěma brankami a Kladenští se probudili teprve v samotném závěru první dvacetiminutovky, při vyloučení Jančaříka předvedlo dokonalý zámek. Výsledkem byla pouze tyč z hole obránce Kasíka.

Po „domluvě“ v kabině začalo druhé dějství náporem domácích, nejprve Vejvoda neproměnil trestné střílení za sražení spoluhráče Patery, ale za další tři minuty se domácí již radovali. Útočník Vejvoda využil chvilkové nepozornosti brankáře hostí.

V polovině utkání vyrovnával kladenský obránce Židlický a brankář hostí byl pod trvalou palbou střel. Rozjeté Kladno na chvíli zastavila třetí branka v kladenské síti z hole Hejduka, ale domácí kapitán kontroval během necelé minuty.

Boj o zisk cenných dvou bodů vrcholil v poslední třetině. Kladenští se poprvé dostali do vedení ve 47. minutě, vedení trvalo pouze minutu a bomba pardubického Jankovického znamenala opět vyrovnání.

Kladenští mohli rozhodnout Ruchařem a Vejvodou, ale v infarktovém závěru regulérní branka nepadla a v prodloužení měli kupodivu více sil i šancí hosté, ovšem bez brankového efektu.

Ohlasy po utkání

Jan Neliba (HC Poldi Kladno): „V první třetině jsme předvedli doslova malátný výkon. Za další průběh utkání, kdy jsme převzali iniciativu, jsme si myslím zasloužili vyhrát. Branka v 60. minutě utkání, kterou rozhodčí Pasker neuznal, byla regulérní, neboť náš útočník Procházka, který se ocitl v brance před střelením gólu, byl faulován hostujícím obráncem. Útočník Mikolášek byl bolestivě zraněn na noze a musel v průběhu utkání odstoupit.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utkání bylo velice dramatické, zejména s přibývajícími minutami, vítězství vzhledem k šancím si mohla odnést obě mužstva. Bohužel nechytala naše ‚jednička‘ Biegl, který se na posledním tréninku zranil a necítil se být úplně v pořádku.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 3. 10. 1995
PCE - KLA
3:1
22. kolo, 19. 11. 1995
KLA - PCE
2:1
37. kolo, 26. 1. 1996
PCE - KLA
2:2p
38. kolo, 30. 1. 1996
KLA - PCE
4:4p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube