Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 17. kolo, neděle 29.10.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:1
1:0, 0:0, 2:1
Branky: 12. Hejduk, 41. Hejduk, 58. Weber – 59. Volák. Rozhodčí: Poruba – Judásek, Rychlý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1615. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Beránek, Pácal, Brázda, Mjagkich – Hejduk, Kudrna, Lubina – Jantovský (9. Němeček), Kastner, Pospíšil – Weber, Koudelka, Procházka.
Plzeň: Pejchar – Šmíd, Albl (21. Hanzlík), Špaček, Jindřich, Kovářík, Beneš – Volák, Najda, Straka (41. Metlička) – Brabec, Kucharčík, Klimt (21. Trachta) – Šanda, Steiner, Kreuzman.

Komentář

Těžko říci, kdo více ovlivnil návštěvnost dnešního utkání, zda přísná bezpečnostní opatření po úterním telefonickém extenpore choromyslného člověka, anebo postavení mužstev v tabulce. Faktem zůstává, že v Pardubicích letos nejslabší ligová návštěva viděla druhé domácí vítězství pardubického mužstva.

V úvodní třetině obě mužstva předváděla pomalý upracovaný hokej. Šťastnější byli domácí, kteří sice neměli tolik šancí, jako Západočeši, ale přesto otevřeli skóre v utkání.

Ve druhé třetině se obraz hry podstatně nezměnil, jen Západočeši zrychlili hru a několikrát se dostali do šancí, které spolehlivě likvidoval pardubický brankář Biegl. Domácí odpovídali ojedinělými útoky a o jejich využití se připravili váhavostí v koncovce a nepřesnou střelbou.

Hned v úvodu třetí třetiny dali domácí druhý gól a tato branka znamenala přece jen obrat k lepšímu hokeji. Plzeňští stupňovali úsilí o zkorigování výsledku, jejich trenéři míchali se složením útočných řad, ale byli to domácí, kteří v 58.minutě pojistili náskok třetí brankou po ideální akci dorostence Koudelky.

Poslední slovo měl ale 68 sekund před koncem hry plzeňský Volák, který tak dal čestný úspěch svého mužstva.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Pro oko diváka to nebylo pohledné utkání. Odpovídalo postavení mužstev v tabulce. Podařilo se nám dát góly a tím i vyhrát.“

Karel Trachta (HC ZKZ Plzeň): „Úroveň odpovídala postavení mužstev v tabulce, Pardubice zvládly lépe utkání tím, že daly branky.“