Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 4. kolo, úterý 19.9.1995, Zimní stadion města Plzně

Plzeň

Dynamo Pardubice

3:1
1:1, 0:0, 2:0
Branky: 8. Kucharčík, 60. Šmíd, 60. Holáň – 8. Kudrna. Rozhodčí: Kolísek – Kostka, Fiala. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3100. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Plzeň: Pejchar – Kovářík, Šmíd, Špaček, Beneš, Jindřich – Metlička, Kucharčík, Volák – Kreuzmann, Straka, Trachta – Klimt, Steiner, Živný.
Dynamo Pardubice: Biegl – Měsíček, Brázda, Píša, Jančařík, Těrechov, Říčař – Pospíšil, Kastner, Němeček – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Procházka.

Komentář

Plzeň pouze s pěti obránci začala velice nepřesně a nedůrazně, čehož hosté využili, získali převahu, kterou zužitkovali ve vedoucí branku.

Domácí však po dvaceti sekundách dokázali ze skrumáže před brankou soupeře vyrovnat skóre. Poté hra nabrala sice na rychlosti, ale nepřesnosti v rozehrávce a v koncovce u obou družstev znamenaly, že se skóre dlouho neměnilo.

Zápas gradoval v závěrečné třetině. Obě družstva si dokázala vypracovat gólové šance, ale nejlepší hráči obou družstev byli brankáři, kteří dokázali vyřešit i ty nejsložitější situace.

Když už se zdálo, že se bude muset prodlužovat, orientoval se nejlépe plzeňský obránce Šmíd před brankou hostí a vstřelil druhý gól.

Pardubice začaly hrát 48 sekund před koncem power play, ale hned při prvním buly ztratily puk a kapitán mužstva Volák vsítil po sólové akci třetí branku, a tak domácím zajistil první ligové body.

Ohlasy po utkání

Karel Trachta (HC ZKZ Plzeň): „Naprosto vyrovnané utkání, tak jak jsme vyhráli, jsme mohli prohrát. Měli jsme v závěru utkání štěstí. Svojí bojovností jsme přehráli dobře hrající Pardubice a doufám, že skončila naše černá série.“

Petr Hemský (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utkání bylo vyrovnané, dominovaly mu výborné výkony brankářů. V závěru zápasu jsme měli i částečnou smůlu, také díky nezkušenosti našich mladých hráčů.“