Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 44. kolo, úterý 18.2.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Olomouc

5:0
1:0, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Martinec, 22. Kudrna, 28. Lubina, 36. Hejduk, 50. Martinec. Rozhodčí: V. Svoboda – Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:0. Diváci: 5127. Průběh utkání: 5:0.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Pácal, Malinský, Mudroch, Cypljakov (41. Kříž), Píša – Kudrna, Blažek, Lubina – Hejduk, Plášek, Martinec – Kábrt, Sýkora, S. Procházka.
Olomouc: Horyna (28. Blažek) – Boháček, Bača, Pavlas, Richter, Polák, Černošek (21. Veber) – Tomajko, Broš, Petrovka – Nohel (21. Mižík), Trešl, R.Procházka – Palinek, Slavík, Černý.

Komentář

I ve čtvrtém vzájemném utkání v letošním ročníku Pardubičtí svého soupeře z Olomouce porazili. V úvodní třetině se hrál sice rychlý hokej, ale příliš vysoká úroveň hru nezdobila. Snaha obou týmů po útočné hře vedla ke spoustě nepřesností. Vynikali v ní zejména domácí, kteří ve svém úsilí přehrát soupeře rychlými akcemi zkazili hodně šancí. Přesto ale měli o poznání více ze hry a zaslouženě otevřeli skóre utkání.

V úvodních minutách druhé třetiny Pardubičtí potrestali dvojnásobné vyloučení Bači dvěma góly, které přispěly k jejich herní pohodě.

Domácí začali produkovat svou typickou kombinační hru a srázem se obraz hry změnil v jejich prospěch. Především jejich zásluhou se začal hrát pohlednější hokej.

Závěrečnou třetinu zahájili hosté aktivněji, ale dobře hrající domácí kontrolovali hru a postupně znovu získali převahu. Pardubický brankář Barta podruhé v sezóně udržel čisté konto.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Poučili jsme se z posledních dvou porážek doma a chtěli jsme divákům předvést kvalitní hru. Zpočátku jsme čekali na chybu soupeře a vyplatilo se nám to. Mužstvo dnes podalo naprosto disciplinovaný a zodpovědný výkon.“

Jiří Látal (HC Olomouc): „Nejsem spokojen ani s výkonem mužstva ani s výsledkem. Dnes jsme byli pouze prvoligové a nikoli extraligové mužstvo. Zbytečná vyloučení nás přivedla do krize a takový výkon našeho mužstva do extraligové soutěže nepatří. Musíme se z toho rychle vzpamatovat.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 27. 9. 1996
OLO - PCE
1:2
18. kolo, 3. 11. 1996
PCE - OLO
4:1
31. kolo, 3. 1. 1997
OLO - PCE
2:3
44. kolo, 18. 2. 1997
PCE - OLO
5:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube