Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 14. kolo, úterý 22.10.1996, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

3:2
2:1, 1:0, 0:1
Branky: 3. Fink, 19. Javín, 39. Vlk – 12. a 60. Blažek. Rozhodčí: Šteier – Hauser, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 4100. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Dukla Jihlava: Čapek – Morava, Vyhlídal, R. Kaňkovský, Toužimský, Posmyk, Javín – Bruna, Hub, Vlk – Poukar, P. Kaňkovský, Prokůpek – Antoš, Fadějev, Pípa – Holík, Melenovský, Fink.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Mudroch, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pácal, Pospíšil, Píša – Lubina, Blažek, Jantovský – Hejduk, Hradecký, Kastner – Sýkora, Paleček, Čihák.

Komentář

Fyzicky nadupaný soupeř se nestačil divit. Než rozjel své tradiční kombinační umění odpovídající postavení v tabulce, již prohrával. Postaral se o to mladý a průbojný útok a zejména Fink, který obloučkem překonal Bartu.

Při vyloučení Vlka se však Blažek hned za půl minuty postaral o vyrovnání. Stejným metrem však trestal i Javín, jenž ke vstřelení branky potřeboval pouze devět sekund. Jeho střela od modré byla nechytatelná.Přímočarý hokej sice pokračoval, ale týmy začínaly myslet na zadní kolečka. Bojovalo se většinou ve středu ledové plochy.

Šance se daly spočítat na prstech jedné ruky a do střelecké listiny se tak zapsal během druhého dějství až v jeho samotném závěru pouze domácí první útok. Mužem, který zúročil jeho práci, nebyl nikdo jiný než zkušený Vlk.

Závěr zápasu nebyl příliš líbivý, hosté se předháněli v bojovnosti a docházelo k potyčkám a mnoha vyloučením. Pardubičtí dali na začátku poslední minuty svůj druhý gól a zvolili power play, která však již k vyrovnání nevedla.

Ohlasy po utkání

František Vorlíček (HC Dukla Jihlava): „Každý duel je pro nás klíčový. Tentokrát jsme měli navrch, ale potom přišel zlom a situaci jsme si zkomplikovali při obhajobě náskoku. Nedokázali jsme nic vytvořit, vyhazovali puky a to byla voda na mlýn soupeře.“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Myslím, že diváci mohli být spokojeni, šlo o utkání solidní úrovně. Po dvou chybách jsme zapnuli naplno a v závěru chybělo z naší strany jen velmi málo, aby došlo ke spravedlivé dělbě bodů.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 17. 9. 1996
PCE - JIH
5:2
14. kolo, 22. 10. 1996
JIH - PCE
3:2
27. kolo, 6. 12. 1996
PCE - JIH
1:4
40. kolo, 31. 1. 1997
JIH - PCE
3:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube