Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 45. kolo, pátek 27.2.1998, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

2:3
1:2, 1:0, 0:1
Branky: 7. Duben, 26. Pípa – 14. Jantovský, 15. Martinec, 51. Hejduk. Rozhodčí: Balej – Bláha, Fodoročko. Vyloučení: 6:5, navíc Blažek (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 4860. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Dukla Jihlava: Novotný – Duben, Jakeš, Vyhlídal, Zapotočný, Morava, Javín, Fuksa, Ťupa – Cihlář, Polcar, Vlk – Bruna, Hub, Mejzlík – Hodek, Melenovský, Antoš – Padělek, Adamec, Pípa.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Mudroch, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Jantovský – Plášek, Martinec, Kudrna – Procházka, Sýkora, Kábrt.

Komentář

Až branka českého reprezentanta Milana Hejduka v 51. minutě rozhodla o vítězství Pardubic na ledě Jihlavy 3:2. Východočeši se tak opět přiblížili osmé příčce zajišťující play off a stáhli náskok svého dnešního soupeře na dva body.

Oba týmy vycházely od začátku ze zajištěné obrany a pouštěly se do nebezpečných protiútoků. Do vedení se dostali domácí po střele obránce Dubna od modré lajny. Tým z východních Čech ale přidal k dobrému bruslení a dravosti kombinační tvořivost. Během 57 sekund pak Pardubice otočily skóre. Nejdříve našel Hejduk Jantovského, který vyrovnal, a vzápětí se trefil Martinec. V dobré pozici pak navíc minul Sýkora.

Ve druhé třetině mohl po špatné přihrávce Dubna Plášek mohl ještě zvýšit náskok hostů, na druhé straně vyrazil Barta střelu Mejzlíka bruslí a dojíždějící Pípa srovnal skóre. Hosté pak nevyužili půlminutovou přesilovku pět na tři, když na trestné lavici byli Moravec a Javín.

Blíže k výhře měly Pardubice, neboť Plášek se ocitl ve dvou vyloužených šancích, ale Novotného se mu překonat nepodařilo. Rozhodnutí tak přinesla akce Hejduka, který se protáhl celou obranou a k pravé tyčce zavěsil.

Ohlasy po utkání

Karel Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Nikomu z našeho celku nelze upřít bojovnost, ale ve druhé části jsme zbytečně faulovali a nemohli se dostat do tempa. Výsledek sice neodpovídá našim představám, ale o vstup mezi osmičku nejlepších budeme bojovat dále.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Tentokrát šlo o hodně, dopředu jsme věděli, že nepůjde o velkou hokejovou krásu, ale naše bojovnost nakonec slavila úspěch. Myslím, že o gól jsme lepší skutečně byli.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 19. 9. 1997
PCE - JIH
2:0
19. kolo, 26. 10. 1997
JIH - PCE
5:2
32. kolo, 9. 12. 1997
PCE - JIH
3:3
45. kolo, 27. 2. 1998
JIH - PCE
2:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube