Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 34. kolo, úterý 30.12.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

České Budějovice

2:3
0:2, 0:1, 2:0
Branky: 47. Rozsíval, 53. Plášek – 2. Zíb, 12. Györi, 33. Sailer. Rozhodčí: Balej – Brázdil, Halas. Vyloučení: 6:7, navíc Barta, Píša (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 8232. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Hejduk, Tvrdík (22. Rozsíval), Jantovský – S. Procházka, Martinec, Kudrna – Koudelka, Plášek, Paleček (30. Janiga).
České Budějovice: Svoboda – Nedoma, Martínek, Zíb, Suchánek, Soudek, K. Ťoupal – Rob, R. Ťoupal, Barus – Král, Turek, Sailer – Györi, Štrba, Vošta – Šachl, Brabenec, Pýcha.

Komentář

Po devíti kolech se hokejisté z jihočeské metropole konečně dočkali vítězství pod asistentem Jaroslavem Liškou, který se objevil na střídačce místo narychlo odvolaného trenéra Vladimíra Caldra. Jihočechům vyšel výborně úvod utkání a už po 69. vteřinách se ujali gólem Zíba vedení při přesilovce za vyloučení domácího Hejduka.

Pardubičtí pak měli šance vyrovnat, ale jejich hra narážela na soustředěnou obranu soupeře, který více myslel na bránění a k útokům se dostával méně než domácí. Před pardubickou brankou si Jihočeši počínali důrazněji a zejména ve střelbě byli důslednější. Ve 12. minutě se jim to vyplatilo, když zásluhou Györiho získali nečekaně dvoubrankový náskok.

I ve druhé třetině byli hosté aktivnější a důraznou hrou, která kontrastovala s nepříliš kvalitním výkonem domácích, si vytvořili převahu. Ve 33. minutě ji korunovali třetí brankou.

Do závěrečné části domácí vstoupili mnohem razantněji a ve 47. minutě Rozsíval při hře 6:5 po signalizovaném trestu pro jihočeské mužstvo dal první branku. Ta byla signálem k dalšímu náporu, místy až drtivému, který domácímu týmu vynesl v 53. minutě druhou branku. Pardubičtí v závěrečných minutách soupeře prakticky nepustili před Bartovu branku, ale na vyrovnání to nestačilo.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Začali jsme hrát prakticky až poslední třetinu. V úvodních dvou jsme podali matný a neslaný výkon. Rozhodil nás rychlý gól v úvodu zápasu a pak trvalo dlouho, než jsme se vzchopili.“

Jaroslav Liška (HC České Budějovice): „Chtěl bych všem hráčům poděkovat za předvedený výkon, dvě třetiny jsme byli lepším celkem. V závěru nám trochu ubývaly síly, ale vynikající Svoboda v brance nám zachránil při závěrečném tlaku Pardubic cenné vítězství. Přijeli jsme hrát aktivnější hokej a ne pouze pasivně bránit.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 23. 9. 1997
PCE - CEB
6:2
21. kolo, 2. 11. 1997
CEB - PCE
5:2
34. kolo, 30. 12. 1997
PCE - CEB
2:3
47. kolo, 3. 3. 1998
CEB - PCE
6:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube