Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 32. kolo, úterý 9.12.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

3:3
0:0, 2:1, 1:2
Branky: 23. Kudrna, 29. Plášek, 53. Malinský – 23. Hodek, 44. Melenovský, 57. Pípa. Rozhodčí: Šteier – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9, Barta osobní trest do konce utkání, Procházka, Píša 10 minut osobní trest – Pípa 5 minut a osobní trest do konce utkání, Mejzlík 10 minut a osobní trest do konce utkání, Novotný 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 5127. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.
Dynamo Pardubice: Barta (57. Svoboda) – Pácal, Píša, Malinský, Mudroch, Cypljakov, Hrubeš – Hejduk, Sýkora, Jantovský – S. Procházka, Martinec, Kudrna – Koudelka, Plášek, Kábrt.
Dukla Jihlava: Novotný – Duben, Jakeš, Morava, Zápotočný, Javín, Ťupa – Prokůpek, Polcar, Pípa, od 41. navíc Vyhlídal – Bruna, Hub, Mejzlík – Hodek, Melenovský, Antoš, od 41. navíc Mokrejš, Adam.

Komentář

Hokejisté Pardubic remizovali v nervózním utkání, které bylo plné osobních trestů, s Jihlavou 3:3. Důležitost utkání poznamenala průběh hry a její úroveň. Dukla přijela s jasnou taktikou rozdrobit hru do osobních soubojů a nedat domácím šanci ke tvořivé hře.

Celá úvodní třetina přinesla hodně neurovnaný hokej, ani jedno mužstvo si nevytvořilo žádnou vyloženou šanci. Proti důrazné hře soupeře se domácí nemohli prosadit a nedokázali najít protizbraň na destruktivní hru jihlavského celku. Ten vysunul obranu až do útočného pásma a navíc osobním napadáním protihráčů nedovolil Pardubickým využít jejich silnou zbraň – rychlou kombinační hru.

Skóre utkání se poprvé měnilo ve 23. minutě, kdy hosté využili přesilovku, ale o 50 vteřin později domácí po perfektním blafáku Kudrny vyrovnali. Od této chvíle se začal na pardubickém ledě přece jen hrát kvalitnější hokej, ve kterém si domácí pozvolna vytvářeli převahu a v 29. minutě se ujali vedení.

Nástup do závěrečné třetiny vyšel podstatně lépe Jihlavě, která ve 44. minutě srovnala skóre. Hosté ale vnesli na led i hodně nekázně a nervozity, což vyvrcholilo v závěrečných deseti minutách. Pardubičtí v 53. minutě znovu získali vedení, ale hosté po situaci, která zaváněla faulem na domácího brankáře Bartu, vyrovnali. Pardubický gólman křivdu neunesl a za protesty si vysloužil osobní trest do konce utkání. Závěr střetnutí proběhl ve vypjaté a nervózní atmosféře.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Musím poděkovat hráčům za to, co museli dnes vytrpět ze strany Jihlavy a rozhodčích. Trochu to zavání zákulisním bojem.“

Josef Augusta (HC Dukla Jihlava): „Hrálo se utkání oboustranně s velkým nasazením, remíza byla spravedlivá. Utkání hodnotím jen do 52. minuty, kdy jsem odešel ze střídačky na protest proti výkonu všech třech rozhodčích.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 19. 9. 1997
PCE - JIH
2:0
19. kolo, 26. 10. 1997
JIH - PCE
5:2
32. kolo, 9. 12. 1997
PCE - JIH
3:3
45. kolo, 27. 2. 1998
JIH - PCE
2:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube