Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 30. kolo, pátek 5.12.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

5:2
2:0, 1:0, 2:2
Branky: 4. Sýkora, 9. Kudrna, 22. Procházka, 42. Martinec, 42. Kábrt - 46. Burger, 52. Svoboda. Rozhodčí: V. Svoboda - Hauser, M. Charvát. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 7576. Průběh utkání: 5:0, 5:2.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Hrubeš – Hejduk, Sýkora, Jantovský – S. Procházka, Martinec, Kudrna – Koudelka, Plášek, Kábrt.
Rytíři Kladno: Bílek (43. Horčička) – Hranáč, Kaberle, Kruliš, Penk (21. Jan Klobouček), Židlický, Skrbek – Beránek, Zajíc, Jiří Klobouček – Svoboda, Holšán, Eiselt – Ton, Burger, Tenkrát.

Komentář

Hokejisté Pardubic porazili díky úspěšnému proměňování přesilových her, při kterých třikrát skórovali, Kladno 5:2. Dali tak hezký dárek svému trenéru Říhovi k sobotním 39. narozeninám.

Od počátku hráli domácí velmi důrazně a s úvodní minutou prakticky ovládli hru. Hosté evidentně v nasazení nestačili a jejich laxní výkon ostře kontrastoval s bojovnou hrou domácích. Pardubičtí hráči výborně kombinovali, hráli s důrazem a před Bílkovou brankou si vytvářeli řadu gólových šancí. Kladenský brankář jim však v úvodní třetině byl velkou překážkou.

Ve druhé části hry hned v úvodu pojistili domácí svůj dvougólový náskok třetí brankou a pak už jen kontrolovali průběh střetnutí. Hosté opticky vyrovnali hru, ale v koncovce byli naprosto bezradní, když jim před soupeřovou brankou chyběl důraz a větší pohotovost.

Na začátku závěrečné třetiny domácí zvýšili na 5:0 a tím prakticky rozhodli utkání. Potom Pardubičtí polevili a dovolili soupeři zkorigovat skóre.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Sehráli jsme určitě pěkné utkání. Tento týden jsme před utkáním trénovali přesilovky a v zápase se nám to vyplatilo. Jediný kaz na výkonu našeho mužstva je skutečnost, že v závěru hráči povolili a zmařili Bartovu šanci odchytat utkání s nulou.“

Jan Novotný (HC Velvana Kladno): „Utkání rozhodl začátek zápasu, kdy domácí hráli tři přesilovky a dali z nich dva góly. Pokusili jsme se o zvrat na začátku druhé třetiny, ale zase další hrubá chyba nás položila.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 12. 9. 1997
PCE - KLA
4:2
17. kolo, 21. 10. 1997
KLA - PCE
4:6
30. kolo, 5. 12. 1997
PCE - KLA
5:2
43. kolo, 27. 1. 1998
KLA - PCE
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube