Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 13. kolo, pátek 10.10.1997, Zimní stadion města Plzně

Plzeň

Dynamo Pardubice

4:1
2:1, 1:0, 1:0
Branky: 2. Volák, 6. Volák, 22. Geffert, 54. Navrátil – 12. Malinský. Rozhodčí: V. Svoboda – Rittich, Guth. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7195. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Plzeň: Salfický – Čech, Řezníček, Zetek, Jindřich, Hanzlík (21. Kříž), Šrek – Vostřák, Straka, Navrátil – Volák, Musil, Pospíšil – Jelínek, Filip, Geffert.
Dynamo Pardubice: Barta – Mudroch, Pácal, Malinský, Kříž, Píša, Cypljakov – Hejduk, Blažek, Rozsíval – Procházka, Martinec, Kudrna (41. Koudelka) – Paleček, Sýkora, Kábrt, (navíc 26. Jantovský, Plášek, M. Procházka).

Komentář

Po dvou posledních porážkách začali nažhavení domácí důrazně a již po 76 sekundách nekrytý Volák bekhendem otevřel skóre. Hosté se proti napadání výborně hrající Plzně nedokázali bránit, takže brzy mohl při přesilové hře znovu skórovat Volák.

Prvních dvacet minut se hrálo prakticky jen na pardubickou branku, kde se nejistý Barta řádně zapotil. Jeho protějšek Salfický byl naopak téměř bez práce, ale při jednom ze vzácných útoků Pardubic musel kapitulovat po tečované střele Malinského z úhlu. Nato domácí zvolnili a hra se vyrovnala.

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím znovu na výbornou. Při vlastním oslabení ujeli Geffert s Jelínkem a prvně jmenovaný překonal Bartu potřetí. Pardubičtí opět několikrát zahrozili, ale branku nevstřelili.

Závěrečná třetina byla velice nervózní a většinu času hrály oba týmy v početním oslabení. Domácí již nebyli tak agresívní jako v úvodu, ale i přesto si stále udržovali jasné vedení. Po krátké individuální akci pro ně pojistil vítězství Navrátil.

Ohlasy po utkání

Radim Rulík (HC Keramika Plzeň): „O našem vítězství rozhodl už úvodní tlak. I když se potom hra změnila, stále jsme byli o krok vpředu a dostávali se do šancí. Mužstvo podalo kvalitní výkon v defenzívě a především před naší brankou, kde jsou pardubičtí velice nebezpeční. Vítězství jsme si zcela zasloužili.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Těžko se mi hodnotí. Hráči nepodali výkon jako obvykle. Zaskočily nás rychlé dva góly a už jsme se z toho do konce utkání nevzpamatovali. Rozhodla především špatná obranná hra našich hráčů.“

Zápasy v sezóně

13. kolo, 10. 10. 1997
PLZ - PCE
4:1
26. kolo, 23. 11. 1997
PCE - PLZ
4:1
39. kolo, 15. 1. 1998
PLZ - PCE
5:3
52. kolo, 17. 3. 1998
PCE - PLZ
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube