Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 12. kolo, neděle 11.10.1998, Zimní stadion Karlovy Vary

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

1:1
0:0, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 26. Maškarinec (Prokůpek, Klimt) – 58. Kudrna (Procházka, Blažek). Rozhodčí: Bolina – Husák, P. Charvát. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4200. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Karlovy Vary: Pejchar – M. Richter, Sejejs, Pavlas, Černošek, Snopek, Maškarinec – Janků, Kverka, Rousek – Svoboda, Steiner, Metlička – Klimt, Filip, Prokůpek.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Píša, Pácal, Jančařík, Malinský, Cypljakov, Pospíšil – Vak, Blažek, Jantovský – S. Procházka, Mikeska, Kudrna – Rozsíval, Tvrdík, Kábrt.

Komentář

Po dobrém výkonu v minulém kole v derby v Plzni chtěli hráči Karlových Varů uspět i proti mužstvu z první poloviny tabulky, které ještě nikdy neporazili. Po statečném boji jim to proti Pardubicím ani tentokrát nevyšlo a domácí si připsali v této sezoně už čtvrtou remízu.

Z poklidného začátku utkání vybočilo ve třetí minutě vyloučení domácího Rouska za sekání. V protiútoku jeli dva domácí hráči na pardubickou branku, Janků místo přihrávky volil střelu, která brankáři Svobodovi vypadla, ale zachytil puk ještě před brankovou čárou. V polovině třetiny šel druhý karlovarský hráč Maškarinec na trestnou lavici za hrubost a ani tenktokrát nebyli hosté úspěšní.

První výhodu přesilovky měli domácí až v 16. minutě při vyloučení Jantovského za hákování a ani jim se nevedlo, naopak mohli sami inkasovat. V předposlední minutě nevyužil samostatný průnik Klimt a Becherovka si v těch chvílích vytvořila značný tlak, jemuž brankář Svoboda odolal.

Na začátku druhé třetiny pokračoval průměrný hokej bez vyložených šancí. Větší aktivitu měli domácí, ovšem chyběl jim při šancích klid, až se ve 26.minutě trefil Maškarinec po obléhání branky. Ve 29.minutě se v šanci objevil Rousek, ale nebyl přesný. Vzápětí byl vyloučen pardubický Cypljakov za nedovolené bránění, avšak ani další přesilovka domácích nebyla úspěšná.

V polovině druhé třetiny byla hra neurovnaná s mnoha nepřesnostmi. Ve 37. minutě byl vyloučen karlovarský Prokůpek za hru vysokou holí a Pardubice, i když byly většinu času v obranném pásmu domácích, ani tentokrát netrestaly.

Také třetí třetina moc hokejové krásy nepobrala. Ve 44. minutě šel na trestnou lavici pardubický Tvrdík za příliš mnoho hráčů na ledě a Becherovka početní výhodu sehrála velmi špatně. Ve 47. minutě trefil Steiner po průniku obranou levou tyč pardubické branky a o minutu později, když byl Pavlas zasažen holí do obličeje a zákrok zůstal nepotrestán, zasypali diváci led odpadky, ale hned se pokračovalo dál.

V 53. minutě jel sám na branku karlovarský Rousek a brankář Svoboda mu střelu krásně chytil do lapačky. Dvě minuty před koncem po nepředvídatelném odrazu od zadního mantinelu hosté vyrovnali, když do odkryté branky střílel Kudrna.

Ohlasy po utkání

Josef Beránek (HC Becherovka Karlovy Vary): „Po výkonu v Plzni jsme se znovu vypnuli k poctivému a bojovnému výkonu. Měli jsme na to, abychom vyhráli, ale v závěru jsme dostali nešťastnou branku. Pokud budeme mít štěstí, musí to být lepší.“

Milan Chalupa (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Zápas se mi hodnotí lépe, protože dát branku v závěru je štěstí. Bod jsme si však zasloužili, protože jsme nehráli špatně. Splnili jsme, co jsme chtěli, a podržel nás vynikajícím výkonem brankář Svoboda.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 11. 10. 1998
KVA - PCE
1:1
25. kolo, 29. 11. 1998
PCE - KVA
2:0
38. kolo, 24. 1. 1999
KVA - PCE
1:4
51. kolo, 14. 3. 1999
PCE - KVA
5:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 60 0 35 1
Obránci G A +/- TM
Petr Jančařík 0 0 1 0
Jiří Malinský 0 0 1 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Alexandr Cypljakov 0 0 -1 2
Robert Pospíšil 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Jaroslav Kudrna 1 0 1 0
Tomáš Blažek 0 1 1 0
Stanislav Procházka 0 1 1 0
Jiří Jantovský 0 0 0 2
Michal Mikeska 0 0 0 0
Tomáš Vak 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 -1 2
Pavel Kábrt 0 0 -1 0
Patrik Rozsíval 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube