6.11.2005
Jan Hrabal

Pardubice vezou výhru z Plzně. Stačil jediný gól z hole Marka Vorla

To jsou proměny! V pátek nestačilo pět vstřelených branek k vítězství, o dva dny později vstřelil HC Moeller jen jednu branku a ta stačila na vítězství! Před reprezentační přestávkou tak pardubičtí hokejisté přece jen protrhli sérii porážek, která se zastavila na čísle čtyři. Branku, která rozhodla zápas, vstřelil v přesilovce útočník Marek Vorel, který je do konce listopadu na hostování právě z Plzně.

Tipsport extraliga, 23. kolo, neděle 6.11.2005, ČEZ aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

0:1
0:0, 0:1, 0:0
Branka a nahrávky: 24:55 Vorel (Mudroch, Mikeska). Rozhodčí: Minář – Čech, Chytil. Vyloučení: 7:8, navíc Andrašovský (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5776. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 0:1.
Plzeň: Málek – Jindřich, Trnka, Cartelli, Výborný, Nedoma, Štěpánek – A. Padělek, Koukal, Andrašovský – Zelenka, D. Moravec, Matějovský – Důras, M. Straka, Adamský – Kepl, Tvrdoň. Trenéři: Marek Sýkora, Radim Rulík a Radek Kampf.
Dynamo Pardubice: Hylák – Snopek, Čáslava, Novotný, Kántor, Havíř, Mudroch, Linhart, Vágner – Mrázek, Tvrdík, Hlinka – Čaloun, Rolínek, Lubina – Kolář, Mikeska, Vorel – Cetkovský, Šeda, Korhoň. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Komentář

Úvodní třetina branku nepřinesla

Vstup do zápasu se lépe povedl domácím hokejistům, kteří hned po čtyřiceti devíti sekundách měli možnost přesilové hry poté, co Lubina hákoval unikajícího Zelenku. Dvouminutovku ale nesehrál výběr Marka Sýkory nejlépe, Pardubičtí se bez větších obtíží ubránili.

V 5. minutě se naskytla výhoda pro HC Moeller, když byl vyloučen obránce Výborný za hákování. Ale ani tato přesilovka nepohnula ukazatelem skóre.

V první třetině sledovali plzeňští diváci spíše urputnou partii. Ve 14. minutě dostala domácí borce pod tlak Mikeskova formace. Jinak se toho tolik v plzeňské ČEZ Areně nedělo.

Gól Marka Vorla nakonec znamenal vítězství

Na počátku druhé třetiny ještě Lasselsberger dohrával přesilovku za vyloučení Ladislava Lubiny 11 sekund před první sirény. Domácí se ale nedokázali prosadit proti pardubické defenzívě. O chvíli později měl tutéž možnost celek HC Moeller.

Pardubicím stačilo pouze osm vteřin. Michal Mikeska vyhrál buly pro Petra Mudrocha, který si vyměnil puk se svým parťákem na modré a pak z kruhu vypálil kotouč směr branka Romana Málka. Její strážce vyrazil touš pouze před sebe k Marku Vorlovi, který jej ihned vrátil do poloopuštěné branky domácích – 0:1.

Východočechy vstřelená branka notně povzbudila, působili svěžejším dojmem, prali se o úspěšný výsledek. Třeba pracant Miroslav Hlinka si zpoza branky vybruslil až mezi kruhy, odkud pořádně prověřil Romana Málka v brance Plzně.

K dalším vážným střeleckým pokusům se ve druhém dějství dostali třeba Kolář a Vorel, ale oběma se dostat puk za brankovou čáru mezi tři tyče nepovedlo. Druhá třetina se Pardubicím povedla, pracovití hráči Moelleru po vstřelené brance ještě více ožili.

Pardubičtí ubránili hubené vítězství

Ve třetím dějství se snažili Západočeši vyrovnat, ale pardubická defenzíva pracovala několikanásobně lépe než oproti poslednímu domácím zápase s Rabatem Kladno. V čase 40:28 byl za hrubost vyloučen útočník František Mrázek, ale pouze jedna střela letěla směrem na Hylákovu klec. Moeller se ubránil.

Ve 44. minutě se mohl podruhé v utkání mohl prosadit agilní Marek Vorel, ale jeho dorážka znamenala pouze nebezpečí pro Plzeň.

V závěru utkání se Moeller se soustředil na plnění taktických pokynů, nikam se netlačil, snažil se co nejvíce pomáhat svému brankáři. To ale neznamená, že by Pardubičtí pohrdli brejkem do otevřené obrany soupeře. V 53. minutě ujel po křídle Jan Kolář, s jeho střelou si ale Málek poradil, vytěsnil ji nad horní tyčku.

V posledních minutách sílila snaha Plzně o vyrovnání, ale obrana hostí pracovala pečlivě. Až patnáct sekund před koncem utkání upaloval Málek na střídačku, aby Plzeň mohla hrát power play, která nakonec kýžené vyrovnání pro domácí nepřinesla.

Před reprezentační přestávkou si HC Moeller Pardubice připsal důležité vítězství, které by mělo Východočechy řádně povzbudit do práce vyhrabat se co nejdříve ze spodku tabulky. Příští utkání sehrají Pardubice 18. listopadu, kdy od 18.00 přivítají Znojemské Orly.

Ohlasy po utkání

Radek Kampf (Plzeň): „Utkání jsme nezačali špatně. Pardubice nás ale svou dobrou obranou nepustily do výraznějších šancí. Když nedokážeme celé utkání vstřelit gól, nemůžeme myslet na výhru. Naše hra doplácí na to, že nám chybí dva centři. Ta přechodová fáze přes střední pásmo proto není dobrá. Marodkou naše mužstvo prostě trpí.“
Jiří Šejba (Pardubice): „Po nepovedených zápasech přišel konečně úspěšný zápas. My jsme ho museli vyhrát, jinak bychom se dostali do spodku tabulky. Pojetí Plzně v domácích zápasech je agresivní, na což jsme hráče upozorňovali a oni se s tím vypořádali. Po úvodním tlaku Plzně bylo utkání vyrovnané, díky brance ze druhé třetiny jsme už ve zbytku utkání nemuseli tolik tvořit, to nám prospělo. Naopak Plzeň byla pod tlakem, aby vyrovnala a už to nedotáhla.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 2. 10. 2005
PCE - PLZ
2:3
23. kolo, 6. 11. 2005
PLZ - PCE
0:1
36. kolo, 28. 12. 2005
PCE - PLZ
5:2
49. kolo, 28. 2. 2006
PLZ - PCE
2:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Alexandr Hylák 60 0 23 0
Obránci G A +/- TM
David Havíř 0 1 0 0
Petr Mudroch 0 1 0 0
Andrej Novotný 0 0 0 2
Martin Vágner 0 0 0 2
Petr Čáslava 0 0 0 0
Robert Kántor 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Marek Vorel 1 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 0 4
František Mrázek 0 0 0 4
Miroslav Hlinka 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 2
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Jan Čaloun 0 0 0 0
Lubomír Korhoň 0 0 0 0
Michal Mikeska 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube