6.10.2006
Jan Hrabal

Po dvou letech zase famózní obrat v Sazka Areně!

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE! To byl zápas, který se jen tak v každém kole nevidí! Pardubice sice prohrávaly v Sazka Areně o tři branky, přesto si z chrámu českého hokeje vezou všechny body! Ve druhé třetině totiž Moeller čtyřmi góly otočil skóre a na vyrovnání Slavie v závěru utkání odpověděl po půlminutě kapitán Miroslav Hlinka! Nepamatujete si podobný obrat?

O2 extraliga, 11. kolo, pátek 6.10.2006, Sazka Arena

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

4:5
2:0, 1:4, 1:1
Branky a nahrávky: 8:30 Bednář (Sobotka), 9:38 Beránek (Kadlec), 20:33 Sobotka (Bednář), 53:57 Sup – 23:24 Sýkora (Havíř), 31:57 Píša (Sýkora), 32:21 Ondřej, 37:07 Čaloun (Rolinek), 54:21 Hlinka (Sýkora). Rozhodčí: Rejthar – Bláha, Kostka. Vyloučení: 14:14. Využití: 2:3. Diváci: 7851. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5.
Slavia Praha: Franěk – Kadlec, Jass, Graňák, Turoň, Hlavačka, Kolařík – Bednář, Beránek, Sobotka – D. Hruška, Vlasák, Sup – Kubeš, Červenka, Doležal – Dlouhý, Rataj, Čermák. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jiří Kalous.
Dynamo Pardubice: Lašák – Píša, Havíř, Novotný, Snopek, Čech, Čáslava – Sýkora, Rolinek, Hlinka – Ondřej, Blažek, Andrašovský – Čaloun, Koukal, Tvrdík. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

Audio záznam Zápis o utkání Referát ČTK

V pardubické sestavě se poprvé objevil obránce Martin Čech, Moeller přijela do Prahy podpořit velmi početná skupina fanoušků. Ti zcela zaplnili svou tribunu za jednou z branek, naopak u vlajkonošů domácích zbývala spousta volných míst.

Důrazný nástup Slavie

Do zápasu vstoupili lépe domácí hokejisté. Bylo na nich vidět, jak chtějí zlomit nepříjemné prokletí z minulých zápasů. Naopak Východočeši působili zpočátku poněkud ospalým dojmem.

Do první vážnější střelecké příležitosti se ale dostali hosté. Dušan Andrašovský se v 7. minutě zčistajasna zjevil mezi kruhy před brankářem Fraňkem, ale neuspěl. Pak do rychlého brejku ujel Vladimír Sobotka, ale v souboji s Jánem Lašákem prohrál.

Opak se povedl Jaroslavu Bednářovi v polovině 9. minuty. Dostal výbornou přihrávku do jízdy a kličkou do bekhendu a střelou pod víko překonal pardubického brankáře – 1:0. Pardubičtí ale žádali konzultaci u videa, domnívali se, že kotouč trefil břevno a pak se odrazil ven. Rozhodčí Rejthar ale branku bez porady se svým kolegou u videa uznal.

Krátce po inkasované brance byl za napadení vyloučen Petr Čáslava, na trestné lavici vydržel 39 sekund. Vyhnala jej Beránkova dorážka Kadlecovy střely – 2:0. Slavia byla v této fázi zápasu jasně lepší, herně dominovala.

V 11. minutě navíc po dvojfaulu Jana Snopka měla možnost čtyřminutové přesilové hry. Výhodu ale nevyužila, přestože několikrát lítaly puky okolo Jána Lašáka jako při dělostřeleckých manévrech. Ve 14. minutě měl pardubický gólman kliku při střele Jaroslava Bednáře, která trefila tyč.

Moeller se začal zvedat až na konci prvního dějství, v 17. minutě navíc Tomáš Vlasák nedovoleně bránil Michala Tvrdík a Východočeši měli druhou výhodu přesilové hry. Nevyužili ji, a tak se do kabin šlo za dvougólového vedení pro domácí mužstvo.

Pardubice obrátily třígólovou ztrátu!

Hráči Moelleru dostali od trenérů během první přestávky asi „pořádné kapky“. Do druhého dějství vstoupili daleko aktivněji se snahou zvrátit dvougólovou ztrátu. Ještě větší problémy Pardubicím ale nadělalo nepovedené vyhození Miroslava Hlinky ze třetiny, které získal Vladimír Sobotka a nahodil kotouč na Lašáka. Pardubický gólman přes Aleše Píšu neviděl a inkasoval potřetí.

Pardubičtí fanoušci ale na svůj tým nezanevřeli, nadále jej podporovali. Ve 21. minutě byl za vysokou hůl na Jana Čalouna vyloučen domácí bek Dominik Graňák a Pardubice se nadechly k velkému náporu. Během obléhání Fraňkovy pozice přihrál David Havíř Petru Sýkorovi a ten poslal pořádnou ránu na slávistickou branku. Petr Franěk během přesunu posunul klec, puk se ale dostal do ní. Celou situaci rozluštilo video – gól!

Slavia se snažila vrátit třígólové vedení, hodně blízko zpětnému navýšení skóre byla okolo 26. minuty, kdy puk několikrát přímo tancoval u brankové čáry Moelleru. Pardubice se ale náporu ubránily a v polovině zápasu udeřily.

Krátce po sobě totiž byli vyloučeni David Turoň a Igor Rataj. A obě provinění Moeller potrestal! Nejprve bomba Aleše Píši v čase 31:57 snížila na 2:3 z pohledu hostí a necelou půlminutu později střela Zdeňka Ondřeje z ostrého úhlu pod horní tyč rozpumpovala pardubické příznivce – 3:3!

A pardubický tlak pokračoval dál. Moeller zbrzdilo jen vyloučení Zdeňka Ondřeje ve 34. minutě, jinak se hnal na Fraňkovu branku. Tomáš Rolinek bojovně najel do pásma, v tísni bekhendem od mantinelu poslal puk na branku a Jan Čaloun pod padajícím Fraňkem obrátil na 3:4 ve 38. minutě!

Hosté pak měli velké problémy v závěru druhé třetiny, když museli bránit téměř dvouminutové oslabení ve třech hráčích. S velkým štěstím a výborným Jánem Lašákem v brance pardubická družina ale odolala drtivému tlaku Slavie.

Rozčísl to kapitán

Show plná vzrušivých momentů pokračovala i v třetím dějství. Slavia zapnula, hnala se za vyrovnáním. Ve 43. minutě se do dvou velkých šancí dostali Josef Beránek a David Hruška. Oba byli sami před Lašákem, ale nevstřelili branku.

O dvě minuty později ujela dvojice Tomáš Rolinek – Miroslav Hlinka, ale ani jim nebylo přáno trefit branku. Pak rozhodčí Rejthar vyloučil dva slávisty a Moeller měl výhodu 89 sekund přesilovky pět na tři. Tu ale nevyužil.

V 52. minutě, to se už hrálo v pěti na obou stranách, se do pásma prodral Petr Sýkora, střelou zápěstím trefil tyčku! Pardubičtí fanoušci byli u vytržení, rozjeli mexické vlny, ke kterým se připojili i domácí fandové.

Slavii pomohla přesilovka. Zdeněk Ondřej byl v 54. minutě vyloučen za podražení a střelu Martina Hlavačky tečoval Michal Sup – 4:4!

Východočeši se ale nevzdali vidiny tří bodů, k dalšímu obratu zavelel kapitán Miroslav Hlinka. Petr Sýkora krátce po čtvrté inkasované brance napálil kotouč na Petra Fraňka, puk se odrazil od mantinelu k Miroslavu Hlinkovi, který z voleje propálil Petra Fraňka, jenž se nestihl přesunout – 4:5!

I tak zápas dospěl do velice dramatické koncovky. Slavia se hnala za vyrovnáním, před Jánem Lašákem to jenom hořelo. A bouři emocí ještě přiživil Josef Beránek, který sekl Jána Lašáka. V závěru zápasu se domácí pokusili o power play, ale Pardubice hnány davem svých fanouškům už cennou výhru nepustily.

Fotogalerie z utkání

Autorem je Vladimír Škorpík, fotografie jsou chráněny autorským zákonem! Kliknutím na náhled se vám zobrazí fotografie v plné kvalitě.

Ohlasy po utkání

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): „Už se to velmi těžko hodnotí, protože jsme to měli velmi dobře rozehrané a za stavu tři nula si myslím, že tým už by měl dokráčet k vítězství. Zlomovým bodem byla naše oslabení, kdy soupeř dotáhl náš náskok a to v tom stavu, v jakém jsme, to zanechalo na hráčích stopy. Znervózněli a utkání ztratili. Musíme se rvát dál o další body.“

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „Já bych chtěl poděkovat našim fanouškům, to byla neskutečná atmosféra a myslím, že nám pomohli otočit celý zápas. Slavia nehrála minulé zápasy špatně a bylo vidět, že už chtějí ty neúspěchy ukončit. Nastoupili na nás, ale my jsme pak začali hrát úplně jiný hokej. Štěstí si nás našlo a v závěru stálo při nás, když jsme ihned odpověděli na ten vyrovnávací gól.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

11. kolo, 6. 10. 2006
SLA - PCE
4:5
24. kolo, 18. 11. 2006
PCE - SLA
2:3p
37. kolo, 2. 1. 2007
SLA - PCE
7:2
50. kolo, 16. 2. 2007
PCE - SLA
3:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 36 4
Obránci G A +/- TM
Aleš Píša 1 0 1 0
David Havíř 0 1 -1 0
Petr Čáslava 0 0 1 2
Martin Čech 0 0 0 4
Andrej Novotný 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 -1 6
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 1 2 0 0
Jan Čaloun 1 0 1 0
Miroslav Hlinka 1 0 0 4
Zdeněk Ondřej 1 0 -1 6
Tomáš Rolinek 0 1 1 0
Petr Koukal 0 0 1 2
Michal Tvrdík 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 0 0 -1 2
Tomáš Blažek 0 0 -1 2
HC Dynamo YouTube