22.08.2007
(HoH)

Martin Růžička má výron, Pardubicím pomůže Vladislav Koutský

Zdravotní patálii musí narychlo řešit pardubický hokejový klub. Na dnešním dopoledním tréninku v Yverdonu se smolně zranil gólman Martin Růžička a protože Pardubičtí odcestovali do Švýcarska jen se dvěma brankáři, poněvadž týmová jednička Ján Lašák je zraněna, tak se rozhodli povolat náhradu. „Všichni ostatní brankáři, kteří by byli využitelní, jsou s juniorskými reprezentacemi, tak jsme se dohodli s Hradcem Králové, že do závěru turnaje využijeme našeho brankáře Vladislava Koutského,“ aktuálně informuje generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Včerejší duel s EHC Biel odchytal Alexandr Hylák. Více gólmanů HC Moeller Pardubice ve Švýcarsku nemá. Akce „přesun Vladislava Koutského do Yverdonu“ se seběhne velice rychle: „Vláďa odcestuje okamžitě, ve čtvrtek o půl sedmé ráno odjíždí na letiště a spolu se mnou v 9.50 hodin letíme do Curychu, kde si ho převezme mužstvo,“ popisuje zítřejší akci generální manažer pardubického hokejového klubu.

Podle něj není zranění Martina Růžičky příliš problematické. „Doba léčení si vyžádá týden, maximálně deset dní. Nejde o nic vážného, má výron v kotníku,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

„Bohužel to přišlo v této době, s jedním brankářem nemůžeme ve Švýcarsku hrát. Po návratu ze Švýcarska se Vladislav Koutský normálně vrátí do Hradce Králové, kde je na hostování,“ dodává generální manažer pardubického hokejového klubu.