05.04.2018
Jan Hrabal

Dvě nahrávky při premiéře. Cítím se super, hlásí Martin Kaut

PŘÍBRAM — Povedený nástup do seniorského národního týmu si ve středu večer užil pardubický útočník Martin Kaut. Osmnáctiletý mladík odehrál přes 13 minut ve 22 střídáních, třikrát vystřelil na soupeřovu branku, nahrál na dva góly české reprezentace, jež přehrála švýcarskou 5:2.

„Cítil jsem se super, byl to trošku jiný hokej, víc se bruslilo ale tohle mi vyhovuje… Byla skvělá atmosféra – lepší premiéru jsem si asi nemohl přát,“ usmíval se Martin Kaut poté, co prvně oblékl dres národního týmu.

„Tempo to bylo oproti Tipsport extralize mnohem rychlejší, ale zároveň tohle mě baví. Mám rad rychlou hru,“ pokračoval pardubický útočník.

Martin Kaut hrál v jedné formaci s Davidem Tomáškem, svým parťákem z Dynama, a Janem Ordošem z Libercem. „S Davidem se známe, s ním se mi hraje super. Jsme mladí kluci, víme oba co od sebe máme očekávat,“ nechal se slyšet a pokračoval: „Už se těším na další zápas, moc si to tady užívám!“

Nejvíce si v národním týmu rozumí s Robertem Kousalem, bývalým pardubickým útočníkem. „Známe velmi dlouho, Robert hrál s bráchou v juniorce, tak od té doby,“ pousmál se.

Zpět k utkání. Češi potěšili téměř čtyři tisícovky fanoušků v Příbrami. „Myslím, že první střídání měla naše lajna dobré. Také fanoušci byli neskuteční. Fakt super! Jo, určitě. Myslel jsem, že to bude jen o trošku. Ale v porovnání s extraligou je to třikrát rychlejší,“ poznamenal.

Každý se chce probojovat do finálního kádru pro mistrovství světa. „Udělám maximum! Musím asi takhle nějak předvést každý zápas. Tedy hrát to nejlepší. Byli jsme silní do útoku, ale také jsme hodně propadali do obrany. Což nám říkal i pan trenér. Nesmí se to stávat, ve čtvrtek se v tomto směru musím zlepšit,“ doplnil Martin Kaut.