06.04.2018
Jan Hrabal

Jacob Cardwell: Kabina je tu skvělá, parta vynikající!

PARDUBICE — Dle svých slov si Pardubice rychle oblíbil, a tak přivítal nabídku Dynama k prodloužení vzájemné spolupráce. Obránce Jacob Cardwell před návratem do zámoří podepsal nový kontrakt. Doma potřebuje posekat trávu, již ale vyhlíží letní návrat do pardubické kabiny.

Jacob Cardwell v letošní sezoně
Část Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
Základní část 49 2 13 15 −5 62
Generali play off 7 0 1 1 −2 6

„Poslední sezona byla parádní. Nemohu nezmínit naše skvělé fanoušky, kteří byli fantastičtí po celý rok. Moc se mi líbí i město Pardubice, jsem rád, že jej mohu reprezentovat i v nové sezoně,“ řekl důrazný zadák poté, co stvrdil svým podpisem nový kontrakt.

Za Dynamo odehrál v již minulém ročníku dohromady 56 utkání, dvakrát skóroval, asistoval u dalších čtrnácti branek. „Kabina je skvělá, parta vynikající. Víte, ono bylo úplně jedno, kolik komu je let, odkud pochází. Vytvořili jsme perfektní kolektiv, který se vzájemně podporoval,“ nechal se slyšet.

„Staří se bavili s mladými a obráceně. Musím zmínit Petra Čáslavu, který seděl vedle mě a vždy mi byl nápomocen, když jsem třeba cokoliv potřeboval. On je skvělý a jsem za něj rád!“ pokračoval Jacob Cardwell.

Již je natěšený na nový ročník, který odehraje v pardubickém dresu. „Jsem rád, že jsme podepsali smlouvu ještě před tím, než odcestuji zpět domů. Na jednu stranu se těším do Kanady, na druhou již vyhlížím léto, až se zase tady všichni potkáme. Jsem šťastný, že se vrátím,“ pousmál se.

Program na týdny dopředu příliš neřešil. „Hlavně musím doma posekat trávu! Samozřejmě si zajdu do posilovny, abych se co nejlépe nachystal na novou sezonu. Nemám v plánu žádné velké dovolené, budu si užívat každý den doma, než se zase vrátím,“ uzavřel dobře naladěný Jacob Cardwell.