20.03.2018
Jan Hrabal

Parta je devadesát procent úspěchu, ví Ján Sýkora

PARDUBICE — Poslední týdny nehrál, před startem čtvrtfinále ale mohl hlásit návrat do služby. Útočník Ján Sýkora, který v Třinci také dříve působil, na soupeře svým rychlým bruslením platí. Ve třetí třetině nedělního utkání po dravém průniku vybojoval trestné střílení, které zakončil pouze do tyčky v té době Hamerlíkovy branky.

Leckterý návštěvník z takřka desetitisícového publika si všiml, že slovenský forvard si na tuto penaltu půjčil hůl od Petra Čáslavy. „Když se podíváte na mé hokejky, tak zjistíte, že každé má zahnutí je jiné. Já jsem takhle zvyklý – je mi to jedno. Trefil jsem holt tyčku a prd z toho. Každá má hůl je jinak vysoká, extra je neřeším. Jak to uříznu, tak to uříznu a jdu hrát,“ pousmál se rodák z Detvy.

Ján Sýkora absentoval z důvodu zranění. „Osobně se cítím výborně, s kondičním trenérem jsem se dobře připravil. Ruce jsem posilovat příliš nemohl, pracovali jsme na nohách. Cítím zápasy, ale unavený nejsem, je to v pohodě. Doufám, že to vydrží co nejdéle,“ prohlásil pardubický útočník.

Dynamo srovnalo sérii na 2:2, středeční duel ve Slezsku bude o mečbolu. „Bylo by nádherné v Třinci urvat zápas a doma to zakončit,“ zasnil se a pokračoval: „Kluci šlapou jak hodinky. Když jeden udělá chybu, druhý jej zaskočí, to je fantazie! Klobouk dolů před týmem, trenéry, maséry a dalšími okolo mužstva. Je to nyní super!“

„Parta je devadesát procent výkonu. Hráči drží kompaktně spolu, bojují jeden za druhého. Některé týmy nezvládly play off, ač v něm měly velké individuality. Vítěz základní části klidně může vypadnout, play off je o partě. Každý musí bojovat, skákat do střel a pomáhat si,“ pokračoval.

Červenobílá série přináší pěkná hokejová představení, v níž v dosavadních čtyřech duelech vítězila domácí mužstva. „Třinec hraje technický hokej, to víme všichni. Má spoustu skvělých hráčů. Snažíme se dohrávat každého hráče, ubírá to síly, to je jasné. Tomáš Rolinek je dříč, háže se po hlavě, Petr Sýkora také hraje do těla, má sto kilogramů, on je jak tank. Marek Trončinský rozdává hezké hity, Honza Ščotka hraje výborné hity, pomáhá nám Ty Wishart, všichni hrají fantasticky!“ pronesl Ján Sýkora.

„Procházet přes naši obranu je těžké, v nedělní třetí třetině se tam dostávali za cenu velkého riskování, neměli co ztratit. Myslím si, že po celý zápas jsme hráli docela dobře, extra jsme je nepouštěli do vyložených šancí a o tom to je,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.