06.02.2018
Jan Hrabal

Já nedávám pěkné branky, usmíval se Matěj Beran

PARDUBICE — Překonal svého nejlepšího kamaráda, na kolenou se rozjel ke středu a emoce z něj plály. Útočník Matěj Beran vstřelil vítězný gól v úterním utkání s Libercem, po němž Dynamo získalo ohromně cenné tři body.

„Já hezké góly nedávám, mně je jedno, jak padají, klidně ho dám i hlavou. Hlavní je, že tam spadl a vyhráli jsme. Liberec také nedal pěknou branku, dneska padly tři ošklivé, my dali dvě a vyhráli jsme. Prožíval jsem obrovskou euforii, jsem rád, že se to povedlo, hlavní je, že jsme to tam docpali, kluci pak na konci skvěle odbránili power play soupeře. Ondřej Kacetl podal výborný výkon,“ ohlédl se za výhrou 2:1 pardubický útočník.

Dynamo se pere o co nejlepší umístění, svou výhrou posílilo postavení v elitní desítce, na dostřel má šestku. „Jako první bych jmenoval skvělou partu. Máme tady zhruba půlku kabiny, co tu hrála vloni a moc dobře si uvědomujeme, že nechceme zažít to co vloni. To nás žene dopředu! Cizinci podávají výborné výkony, držíme při sobě, hrajeme jeden pro druhého,“ konstatoval Matěj Beran.

Jeho největší kamarád chytal v úterý v dresu soupeře. „Oba pocházíme z Třemošné, kde jsme chodili střílet na hokejbalové hřiště. Denně jsme ve spojení, bavíme se nejen o hokeji, vždy si popřejeme hodně štěstí, když cestujeme na zápas. Máme super vztah,“ rozvyprávěl se.

„Sedíme si perfektně lidsky, dám za něj ruku do ohně. Když jsme hráli oba v Kanadě, tak jsme se navštěvovali, strávili jsme spolu i Vánoce. Když jsem měl vloni zlomenou ruku, tak za mnou přijel do nemocnice, přivezl mi knížku, hodně jsme si povídali a moc mi pomáhal. Byli a jsme spolu v denním kontaktu, za hodně mu vděčím!“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.