04.02.2018
Jan Hrabal

Škoda přesilovky pět na tři, litoval Marek Trončinský

BRNO — Svou produktivní bilanci vylepšil zadák Marek Trončinský vstřelenou brankou, ta ale na bodový zisk v Brně nestačila. Dynamo prohrálo pod Špilberkem 2:1. „Kometa byla aktivnější, byla by náhoda, kdybychom udrželi 1:0 a oni z těch padesáti střel nevyrovnali. Ondřej Kacetl ale chytal výborně! My hráli příliš pasivně – Brno zvítězilo zaslouženě…“ řekl po skončení utkání nejproduktivnější extraligový obránce.

Svou branku vstřelil v oslabení, kdy se po Kautově nahrávce objevil sám před kasou. Jeho provedení blafáku do bekhendu bylo parádní. „V posledních zápasech jsem, když jsem byl sám před bránou, vystřelil a jen jsem to plivnul. Tak jsem si říkal, že radši udělám blafák a naštěstí to tam spadlo. Nakonec to bylo k ničemu, i když aspoň jsme vstřelili gól v oslabení, když už nic no,“ poznamenal.

Pardubice po dvou brankách Brna ve druhém dějství prohrávaly, největší šanci srovnat krok měly v další fázi, kdy hrály 72 vteřin přesilovku pět na tři. „Ráno jsme ji trénovali přesilovku a secvičovali, jak ji budeme hrát. Něco jsme tam měli, ale nevyšlo to. Měli jsme ji proměnit! I já zkoušel střílet a nic – je to veliká škoda,“ smutnil ofenzivní zadák.

Kromě vstřelené branky na sebe upozornil hitem na Martina Dočekala v závěrečné části hry. „Já ho dohrál čistě! Říkali, že se napíchnul na hokejku, nechtěl jsem, aby to takhle dopadlo. Špatně se dívá, jak kolega z branže takhle leží na ledě a bolí ho to. Snad bude v pořádku, asi si seženu číslo, abych mu napsal,“ nechal se slyšet pro klubový YouTube kanál.