20.09.2017
Jan Hrabal

Nadace Lenky a Romana Šmidberských opět ocenila nejlepší hráče

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice zahájil novou sezonu. Začátkem září se sešli všichni hráči, trenéři a další pracovníci na Severní tribuně Tipsport areny. Toto setkání je pro celou organizaci velmi důležitým momentem, kdy pouze jednou v roce, při startu nové sezony, sezve generální manažer klubu všechny své „ovečky“ pod jednu střechu a v domácí hale může promluvit najednou k hráčům všech mládežnických organizací, hráčům A týmu, trenérům, realizačnímu týmu, managementu, sekretariátu a všem pracovníkům Dynama.

Na tomto setkání bylo přítomno i vedení klubu a byli pozváni i rodiče hráčů mládežnických kategorií, aby mohli sledovat předání Nadační ceny Vladimíra Martince nejkvalitnějšímu hráči každé mládežnické kategorie tak, jak byli vybráni Nadací Lenky a Romana Šmidberských.

Na úvod tohoto večera generální manažer představil nové posily a spolu s Vladimírem Martincem je symbolicky přijal do rodiny Dynama. Každý novic v A mužstvu Dynama obdržel symbolické perníkové srdce.

Jedním z důležitých bodů programu na severu – bylo představení patronů z řad A týmu pro každý jednotlivý mládežnický tým. Patroni budou jednou měsíčně docházet na tréninky svých kategorií, zavítají i na zápasy, aby je podpořili. Smysl tohoto patronství je výchova domácích mladých svěřenců, budování klubismu, snaha vidět v patronech svůj vzor.

Posledním z bodů setkání Dynama bylo vyhlášení třetího ročníku Nadační ceny Vladimíra Martince pod záštitou Nadace Lenky a Romana Šmidberských.

Výchova mládeže je pro klub velmi důležitá. Prakticky každý den se trenéři a další pracovníci starají o téměř tři sta dětí, kterým zajišťují pestrý sportovní program. Do každého z nich vkládá klub naděje, že jednoho dne naskočí na led za A tým. „Góly nejsou jedinou motivací. Chceme vychovat další generace hráčů, kteří kromě hokejových dovedností prokáží charakter i mimo led a současně dosáhnou kvalitních výsledků ve svém vzdělání,“ prohlásil generální manažer klubu Dušan Salfický.

Právě takové cíle podporuje Nadace Lenky a Romana Šmidberských, která již třetím rokem realizuje svůj projekt „Podpora talentovaných hráčů mládeže HC DYNAMO PARDUBICE“.

Každý hráč prošel hodnocením ve čtyřech kritériích: sportovní stránka, školní prospěch, přístup spojený s etikou hráče a přístup rodičů. V jednotlivých kategoriích byli vyhlášeni nekvalitnější hráči, kteří obdrželi od Nadace Lenky a Romana Šmidberských finanční příspěvek na platbu ročních členských příspěvků a nemalou částkou na hokejovou výstroj. Nadace rozdělila pro tuto sezonu nejkvalitnějším hráčům Dynama 220 000 korun. Slavnostního předávání cen se zúčastnil rovněž zástupce nadačního partnera projektu STŘÍDA SPORT, majitel, pan Martin Střída.

Současně s tímto projektem zrealizovala Nadace Lenky a Romana Šmidberských související sociální projekt „Podpora hráčů mládežnických kategorií ze sociálně slabých rodin“ určený dětem, které chtějí hrát hokej, ale je to pro ně finančně náročné.

V rámci obou projektů rozdělila Nadace Lenky a Romana Šmidberských doposud bezmála tři čtvrtě milionu korun.

„Je pro mě velikou ctí, že je po mně tato cena pojmenována. Jsem rád, že manželé Šmidberští i skrze svou nadaci podporují náš hokejový klub. Věřím, že si všichni ocenění této pocty váží a budou na sobě svědomitě pracovat, aby byli jednou třeba i oporami A týmu,“ řekl Vladimír Martinec, šéftrenér klubu a legenda nejen pardubického hokeje, jehož jméno cena nese.

„Díky prospěšné činnosti a sociálnímu projektu Nadace Lenky a Romana Šmidberských je lední hokej přes svou náročnost pro rodiče a děti dostupnějším,“ uzavřel generální manažer klubu Dušan Salfický.

Více informací o Nadační ceně Vladimíra Martince včetně kritérií hodnocení naleznete na této stránce.

Nadační cena Vladimíra Martince

Nejkvalitnější hráč 2016/2017 s podporou do sezony 2017/2018

  • Ročník 2010: Lucas Andrejko
  • Ročník 2009: Melichar Kovář
  • Ročník 2008: Jan Šurc
  • Ročník 2007: Štěpán Lempach
  • Ročník 2006: Milan Turena
  • Ročník 2005: Dominik Dostál
  • Ročník 2004: Petr Procházka
  • Ročník 2003: Matěj Kloz
  • Mladší dorost: Michal Hrádek
  • Starší dorost: Dominik Dubovči

Fotogalerie

Úplnou galerii naleznete na klubovém Google plus profilu.

Setkání na Severní tribuně

Setkání na Severní tribuně

Setkání na Severní tribuně

Setkání na Severní tribuně

Setkání na Severní tribuně

Setkání na Severní tribuně