24.07.2017
Jan Hrabal

Akademie už trénuje. Junioři absolvovali také power skating

PARDUBICE — Ač letní prázdniny nejsou ještě ani v polovině, tak oba týmy dorostu i juniorka naplno trénují. Malá hala Tipsport areny zkrátka jede naplno – využívají ji A tým a družstva Akademie ČSLH.

„Na prvním tréninku jsme se sešli v pondělí, měli jsme hodinovou posilovnu, kde jsme kluky zapracovali a poté jsme absolvovali hodinu a čtvrt dlouhý trénink na ledě. Kolega Martin Šejba pětadvacet minut power skatingu, poté jsme absolvovali střelecká cvičení a zahráli si bago,“ pověděl po skončení první tréninkové jednotky juniorů hlavní trenér Akademie ČSLH Richard Král.

„Máme čtyři pětky hráčů, další jsou s reprezentacemi nebo trénují s A týmem. Budeme mít k dispozici zhruba pět pětek. Máme i hráče na zkoušce, očekáváme příchod ještě jednoho útočníka, uvidíme… Víceméně máme v týmu hráče, co prošli akademií,“ pokračoval někdejší vynikající útočník.

K ruce má svého někdejšího parťáka Jiřího Malinského, s nímž hrával v Pardubicích a v Třinci. „Jirka byl vynikající obránce, bude mít na starosti beky, já útočníky. Určitě se náš koučink bude prolínat – chceme hrát aktivní hokej, v němž právě zadáky budeme zapojovat do útoku,“ doplnil pro klubový YouTube kanál s tím, že jeho tým odehraje sedm přátelských utkání v přípravě na novou sezonu, kterou zpestří domácí turnaj o pohár primátora.