13.07.2017
Petr Peleška

Naděje Dynama se prosazují do mládežnických reprezentací

PARDUBICE — Skvělá vizitka pro pardubickou mládež! Celkem jedenáct hráčů Dynama se může objevit na blížících se akcích mládežnických reprezentací. Šťastná sedmička hráčů má v účasti na jednotlivých kempech jistotu, zbývající čtveřice bude čekat na svoji příležitost z pozice náhradníka.

Když začneme úplně od nejmladších, tak reprezentace do šestnácti let má na programu kemp v Třemošné od 21. do 24. července. Na tento přípravný kemp byl nominován patnáctiletý útočník Michal Rouha (4+16), rodák z Chocně, který byl v uplynulé sezoně devátým nejproduktivnějším hráčem mladšího dorostu. Mezi náhradníky se objevil obránce Vít Kaštánek (2+5).

O rok starší ročník do sedmnácti let zahájí svůj přípravný kemp taktéž v Třemošné, ovšem o pět dní dříve. Na tento kemp byla nominována trojice hráčů Dynama. Tomáš Zeman (25+29) a Filip Koffer (19+26), nejproduktivnější dvojice mladšího dorostu v uplynulém ročníku se bude zcela jistě hlásit hlavnímu kouči Petru Hakenovi na západě Čech. V náhradnících bude čekat na svoji šanci obránce Tomáš Jelínek (13+17). Na konci třídenního přípravného kempu se tým přesune do švýcarského Davosu, kde odehraje tři duely se Švýcarskem.

Ročníku do osmnácti let, který letos čeká sledovaný turnaj Memoriál Ivana Hlinky, začne přípravný kemp v Třemošné ve stejný den jako ročníku do šestnácti let a skončí ve středu 26.července. Na tento kemp byl nominovaný talentovaný šestnáctiletý útočník Matěj Blümel (31+19). Čtvrtý nejproduktivnější hráč staršího dorostu, který byl část sezony zraněný, za uplynulou sezonu naskočil v průběhu sezony taktéž do tří mistrovských zápasů juniorů, v nichž se stihl uvést jednou brankou a dvěma asistencemi. Mezi náhradníky bude vyčkávat na svoji šanci brankář Tomáš Vlk (2,33 / 91,67 % ve starším dorostu). Tento ročník má na programu dvě přípravná utkání ve švýcarském Romanshornu se Švýcarskem.

Reprezentace do devatenácti let se nejdříve sejde na  přípravném kempu v Třinci, jenž vypukne 24. července. O tři dny později však čeká tento ročník Turnaj čtyř zemí ve slovenské Žilině. Mezi třiadvacet vybraných hráčů si vysloužil nominaci talentovaný brankář Dynama Milan Klouček (2,42 / 91,93 % v juniorce), jenž by měl po celou dobu tvořit pevnou brankářskou dvojici s Jakubem Škarkem. Rodák z Hradce Králové byl v uplynulé sezoně hlavním pilířem brankoviště pardubické juniorky. Milan si taktéž stihl připsat šest odchytaných duelů za A tým v Tipsport extralize a jedno utkání ve druhé lize za Kolín. Jako náhradník bude vyčkávat na svoji šanci osmnáctiletý obránce Ondřej Trejbal (5+17), který se v současnosti připravuje na nádcházející sezonu společně s prvním mužstvem Dynama.

Nejstarší mládežnický ročník do dvaceti let čeká nabitý program. Nejprve soustředění v Brně, dvojutkání se Švýcarskem, další soustředění ve finském Vierumäki a celý program zakončí dvojzápas s Finskem. Součástí celé akce budou útočníci Filip ZadinaMartinem Kautem. Filip Zadina odehrál v minulém ročníku celkem 47 duelů. Za A tým stihl nastoupit do 27 zápasů včetně dvou barážových. Dokázal si připsat po dvou brankách a dvou asistencích. Za juniorský celek měl bilanci devíti vstřelených branek a tentýž počet asistencí. O měsíc starší Martin Kaut odehrál v uplynulé sezoně o čtyři duely více. Byl součástí devětadvaceti zápasů za první mužstvo, v němž zaznamenal dvě asistence. V juniorském mančaftu byl produktivnější, když vstřelil čtyři branky a na šestnáct jich přihrál.