19.04.2017
Jan Hrabal

Hráči musí věřit sobě, lajně a týmu, říká Otakar Janecký

PARDUBICE — Hokejisté Pardubic nenavázali na nedělní výhru v Karlových Varech, doma podlehli Energii 1:2. Dynamo sice vedlo, Západočeši ale dokázali utkání zvrátit a vyhrát. „Taková porážka bolí. Není konec, máme před sebou ještě dva zápasy a musíme udělat maximum pro to, abychom se pokusili v nich zvítězit,“ tvrdí asistent trenéra Otakar Janecký.

Pardubice dokázaly dvakrát vyhrát v Karlových Varech, doma získaly s Energií pouze jediný bod ve vzájemných utkáních, které mají v celkové bilanci o jednu vstřelený gól lepší. Celkově v baráži vítězí hlavně hostující mužstva. Venkovní týmy nasbíraly celkem 38 bodů, domácí pouze 22.

Tipsport extraliga

Tabulka baráže po jejím 10. kole

1.HC Dukla Jihlava 10 3 – 5 – 0 – 2 28:22 19
2. HC Dynamo Pardubice 10 3 – 1 – 3 – 3 29:28 14
3. HC Energie Karlovy Vary 10 3 – 1 – 3 – 3 26:27 14
4. ČEZ Motor České Budějovice 10 3 – 1 – 2 – 4 19:25 13

Rozpis závěru baráže

11. kolo, pátek 21. dubna 2017 od 17.30 hodin:
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

12. kolo, neděle 23. dubna 2017 od 16.00 hodin:
HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava
HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice

„První liga, ač je druhou nejvyšší soutěží, má také dobré hokejisty. Oni mají výhodu, že nemají moc co ztratit. Je to takový nehezký umlácený hokej, přináší mnoho remíz, někdo vyhraje v prodloužení nebo na penalty,“ přemýšlí nahlas asistent trenéra Dynama.

Karlovy Vary dokonaly obrat před více než devíti tisíci fanoušky při pardubické přesilovce. Červenobílí měli všechny tři početní výhody v závěrečné části hry, nevyužili jedinou. „Už za nás pan Sekera říkal ‚není ranky, není branky‘. Pokud se nevystřelí a přesilovka se neodehraje na sto procent a pálí se to hlava nehlava, tak gól nedáme. Neříkám, že kluci do toho nedali všechno – vyšťavení jsou, ale branky nám střílí pět šest hráčů, přesilovky a oslabení hrají ti samí. Zodpovědnost leží na každém hráči, vždy se snaží netrefit soupeře, aby z toho nebyl brejk. Pokud budeme hrát nahrávka – střelba, tak budeme produktivnější,“ komentuje Otakar Janecký.

Potřebujeme zvládnout příští dva zápasy

Střetnutí s Energií přineslo málo přesilovek: Karlovy Vary hrály dvě v první dvacetiminutovce, Pardubice tři v závěrečné. „Když nebruslíte, na vás faul není. Karlovy Vary bruslily a fauly měly. Škoda zápasu. Věřím tomu, že poslední dva zápasy odevzdáme maximum, aby to dospělo do úspěšného konce,“ prohlašuje Otakar Janecký.

Do Tipsport areny dorazilo 9299 fanoušků. „Divákům moc děkujeme, že jich chodí tolik. Chceme se před nimi ukázat, ale asi nás to svázalo. Venku hrajeme víc v pohodě, asi to tak je. Kluci makají…“ říká a po krátké odmlce pokračuje: „Tenhle zápas jsme měli prostě vyhrát. Není co řešit a bylo by po dohadech, co a jak.“

Pardubice čeká veledůležitý víkend: v pátek hraje od 17.30 hodin v Českých Budějovicích, v neděli od 16.00 hodin přivítá Duklu Jihlava. „Teď už fyzicky nic nenahoníme, čekají nás poslední dva zápasy sezony. Hráči se musí zklidnit, musí věřit sami sobě, své lajně, brankáři a tedy celému týmu. Musí se makat týmově,“ říká a doplňuje: „Musíme na tento zápas zapomenout. Teď nás čeká další důležité duely, České Budějovice venku a Jihlava doma. Potřebujeme je zvládnout.“