14.04.2017
Jan Hrabal

V kabině se po druhé třetině křičelo, přiznal Ctirad Ovčačík

JIHLAVA — Zle to vypadalo s Dynamem po čtyřiceti minutách hry v Jihlavě, Pardubice přes střeleckou převahu prohrávaly o tři branky… V závěrečné dvacetiminutovce ale Východočeši dokázali brzy srovnat krok a hnali se za obratem. Nakonec si z Horáckého zimního stadionu odvezli (pouze?) bod. První gól hostí vstřelil Ctirad Ovčačík. Zkušený bek si najel ze druhé vlny a sám v mezikruží trefil přesně.

Pardubice přestřílely Jihlavu ve třetí třetině 17:4. „Beci jsme podporovali útok. Vyšlo mi, že jsem se dostal na střed k puku, zamířil jsem do pravé poloviny jeho brány – gólman se nestačil přesunout a spadlo to tam. Chtěli jsme využít psychické výhody, jeli jsme na jedné vlně a měli jsme dost času přidat čtvrtý gól. Střídačku jsme vybláznili, ale bohužel pak to tam nespadlo,“ řekl dvaatřicetiletý zadák s tím, že v šatně bylo po čtyřiceti minutách hodně hlučno.

Halasným fanděním o sobě dali vědět i příznivci červenobílých, na Horácký zimní stadion jich dorazilo několik stovek. „Na začátku zápasu naši fanoušci přeskandovali Jihlaváky, to bylo super, byli jsme skoro jak doma. Nevím, kolik přijelo autobusů, ale naše příznivce jsme vnímali a i kvůli nim jsme nechtěli tady odevzdat všechny body,“ nechal se slyšet bek Dynama.

„Jsou porážky, které zamrzí, ale dnes jsme vybojovali bod a každý se na konci bude počítat. Baráž bude vyrovnaná do posledního zápasu – páteční jeden bod nám může zajistit extraligu,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.