11.03.2017
Jan Hrabal

Miloš Holaň: Děkuji divákům, že za námi pořád stojí

PARDUBICE — Přímá a ostrá slova volil po skončení pátečního utkání s Olomoucí hlavní trenér Pardubic Miloš Holaň. Po prohře 2:3 byl velmi nespokojený. Dal ji najevo ve svém komentáři, který byl i adresný…

Střely na branku v utkání s Olomoucí
1. třetina 2. třetina 3. třetina
7:6 9:6 13:9

„Musím v prvé řadě poděkovat divákům, že za námi pořád stojí,“ řekl na úvod svého hodnocení druhého utkání play out. Dynamo před třemi tisíci fanoušky prohrálo s Olomoucí. Soupeře sice přestřílelo 29:21, tato převaha v každém dějství byla ale nakonec k ničemu.

„Na začátku zápasu jsme měli těžké nohy, byl to těžkopádný hokej a spíš boj než lehkost. Strašně se nadřeme na gól a potopí nás neuvěřitelná chyba zkušených hráčů, kteří nezvládnou situaci. Budu konkrétní, jedná se o Petra Hubáčka a Marka Trončinského. Dělají neskutečné chyby, a ačkoliv chceme hrát z obrany, tak hráči si neplní svoje povinnosti. Budeme muset zřejmě přistoupit k tvrdším trestům, protože takhle se za tým a za Pardubice nehraje. Bereme to jako přípravu na baráž, takže tvrdě trénujeme, ale to hráče neomlouvá. Výkon musí být úplně jiný a lepší. Musí se začít vyhrávat, protože v baráži pro nás bude největším soupeřem naše hlava,“ pokračoval Miloš Holaň.

Před utkáním hovořil o tom, jak je nutné jej vyhrát. „Chtěli jsme zvítězit. Cíl a taktiky byly jasně dány. Začátek utkání – hned ve druhé minutě jsme faulovali, což se nemůže stávat vůbec nikomu, chceme-li hrát aktivní hokej a třeba i na tři lajny. Hráči pak vypadnou z rytmu. V první třetině jsme nasbírali šest trestných minut, vyloučení nám totálně rozbourala taktiku,“ řekl k první dvacetiminutovce.

V té druhé Dynamo zásluhou Lukáše Nahodila srovnalo krok, nerozhodný stav drželo ještě v poslední sekundě… „Dostávali jsme se z těžkostí, srovnali jsme na 1:1. Neproměnili jsme přesilovku pět na tři, to je také špatně, pak jsme se potopili chybou Petra Hubáčka v samotném závěru v posledních sekundách třetiny. Taková situace pak mužstvo totálně psychicky položí, vezmeme-li do úvahy, v jakém stavu se nacházíme a jak s námi cloumá každý podobný moment,“ poznamenal Miloš Holaň.

Ve třetí třetině Olomouc vedla o dvě branky, tu snižující vstřelil Lukáš Nahodil přesně šest minut před poslední sirénou. Šikovný centr se prosadil podruhé v zápase, na bodový zisk to ale nestačilo.

„Do poslední chvíle jsme sice bojovali, ale náš výkon nebyl dostačující, abychom byli spokojeni. Je sice pěkné, že tvrdě a poctivě trénujeme, že morálka je velmi dobrá, ale toto musíme proměnit v zápasech,“ konstatoval šéf pardubické střídačky.

Cíl do dalších zápasů? Zvítězit! Pro psychiku kolektivu klíčová věc… „Snažíme se aplikovat tréninky z NHL i Ruska, ale nebudeme-li vyhrávat, je to k ničemu. Mužstvo to musí plnit a jít po hubě za výhrou. Teď to není o jednotlivcích, ale o celém mužstvu a společném cíli. Každý v týmu musí celou svou hru podrobit výsledku, ne svým bodům a myšlenkám, co by chtěli. Chceme hrát ze zajištěné obrany, pak se nemůže stát, že soupeř ujede sedmkrát za zápas ve dvou na jednoho. Toto se nesmí stávat!“ doplnil Miloš Holaň.