01.02.2017
Jan Hrabal

Rastislav Špirko po návratu na východ Čech: Pardubicím vděčím za záchranu kariéry a možná i svého života

PARDUBICE — V úterý pozdě večer dojednala vedení hokejových klubů Pardubic a Třince zajímavou výměnu. V jejím rámci se po necelých šesti letech vrátil na východ Čech útočník Rastislav Špirko. Ve středu odpoledne přijel slovenský útočník do Tipsport areny, vybalil si věci, popovídal si s generálním manažerem, trenéry a kustody. Ve čtvrtek absolvuje se svým staronovým týmem trénink, v pátek nastoupí za Dynamo proti Mountfieldu HK.

„Pardubice byly vždy mém srdci nejen tím, že mi zachránily hokejovou kariéru a možná i život, protože mi umožnily operaci srdce. Vždycky jsem na Pardubice vzpomínal v tom nejlepším. Přišla možná nečekaná chvíle návratu, ale jsem zpět. Přicházím s velkou touhou pomoci Dynamu,“ řekl ke svému příchodu Rastislav Špirko.

I když působil jinde, na Pardubice nezanevřel, ba naopak. „Kdykoliv jsem sem přijel, nebo jsme hráli proti Pardubicím, vždy jsem přišel za kustody, objali jsme se a prohodili pár slov. Za čas, co jsem za Pardubice hrál, jsme vytvořili kamarádské vztahy. Pardubicím jsem za mnoho vděčný, nyní snad přišel okamžik, abych jim zpětně pomohl svým dílem,“ nechal se slyšet.

„Víme, jaká je situace. Naším cílem je zachránit extraligu. Chceme hrát hokej, který přiláká více fanoušků na stadion. Je nyní náročné se jím bavit, ale je to stále jen hra,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.