9.12.2016
Adam Joska

Starší dorost vstoupil do další fáze úspěšně s Chomutovem

PARDUBICE — Starším dorostencům vyšel vstup do další fáze soutěže na výbornou, když proti Pirátům navázali na dobrý výkon z Písku. Dvě branky se jim podařilo vstřelit v první třetině, další dvě přidali ve druhé. Až sedm vteřin před koncem přišel brankář Kulich o čisté konto.

NOEN extraliga staršího dorostu, 29. kolo, pátek 9.12.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

4:1
2:0, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 7:43 Rozlílek (Oliva), 11:21 Chára (Matýs, Pochobradský), 26:50 Matýs (Chára), 30:44 Blümel – 59:53 Černý (Seemann, Koblížek). Rozhodčí: Veselý – Řezníček, Zeman. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 22. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Dynamo Pardubice: Kulic – Dubovči, Javůrek, Leder, Mert, Oliva, Rudy, Sýkora – Antoníček, Blümel, Černý, Chára, Koffer, Kostka, Matýs, Pochobradský, Rozlílek.
Piráti Chomutov: Běhula – Jarý, Jungvirt, Kleiner, Procházka, Seemann, Štochl, Studený, Viktorin – Bajer, Brandner, Černý, Hradecký, Jaroš, Koblížek, Mežnar, Ouřada, Veselý.

Komentář

Východočeši vstoupili do utkání aktivněji a to se jim vyplatilo. V 8. minutě nahrál z pravé strany Oliva mezi kruhy Vítu Rozlílkovi, jenž nikým nebráněný překonal Běhulu a otevřel skóre zápasu – 1:0.

Dynamo nabídlo Chomutovu přesilovku v podobě vyloučení Jana Černého, ta ale příliš dlouho netrvala a poté hráli domácí pět na tři. V ní se do první velké šance dostal Matýs, který po přihrávce na pravou stranu od Cháry trefil vzdálenější tyčku. A o pár okamžiků později se ve 12. minutě role obrátily. Pochobradský se snažili dostat kotouč zpoza branky do předbrankového prostoru, tam ho Matýs popostrčil k Dominiku Chárovi, jenž už ho poslal za záda gólmana – 2:0.

Slibnou šanci na snížení měl v závěru třetiny Jungvirt, jehož tečovaný pokus příklepem se odrazil od tyčky mimo. O další velkou šanci Pirátů se postaral Koblížek, který ale zaváhání obrany Dynama využít nedokázal, z mezikruží trefil zápěstím jen levou tyč. Z hned další akce zahrozily také Pardubice, když jel Pochobradský s Mertem na gólmana. Pochobradský zvolil ještě přihrávku, ale Mert byl na pravé straně při střele zblokován rychle se vracejícím protihráčem. Skóre se měnilo až ve 31. minutě, kdy byli sice domácí v oslabení, i přesto se ale dokázali prosadit. Z rychlého protiútoku s pomocí odrazu od tyčky skóroval Matěj Blümel – 3:0

Další nadějnou akci připravil Blümel pro Koffera, který ale zcela osamocený nezakončil ideálně. Pardubice ve zbytku druhé dvacetiminutovky nedokázaly využít nabídnuté přesilovky a další vážnější šance byla k vidění až v další periodě. Chára jel sám na brankáře Běhulu, na kterého však bekhendovým blafákem nevyzrál. Na druhé straně minutu a půl před koncem nedokázal využít Mertovu špatnou rozehrávku ke skórování Hradecký, ten trefil Kulicha jen do pravého betonu. Až sedm vteřin před koncem, kdy se hrálo čtyři na čtyři přišel domácí strážce klece o čisté konto. Po střele Seemanna z levého kruhu, která mířila pod ruku Kulicha, kotouč propadl do brankoviště. Tam byl David Černý a pohotovou dorážkou do odkryté branky korigoval na rozdíl tří branek – 4:1.