21.10.2016
Jan Hrabal

Jakub Štěpánek splnil svou misi, odchází do finské Raumy

PARDUBICE — Přišel, aby pomohl Pardubicím v těžké situaci v době dvou zraněných brankářů a nyní Dynamo po vzájemné dohodě opouští. Brankář Jakub Štěpánek míří na sever Evropy do Finska, jeho novým působištěm bude Rauman Lukko.

„S Jakubem jsme byli domluveni na spolupráci do konce října, děkuji mu za odvedené služby pro nás, výrazně nám pomohl v pro nás obtížné situaci. Jsem rád, že mu angažmá u nás pomohlo získat atraktivní nabídku z Finska,“ uvedl generální manažer Dynama Pardubice Pavel Rohlík.

Jakub Štěpánek nastoupil za Pardubice k osmi utkáním, v řadě z nich tým výrazně podržel. „Cením si na něm, že jakmile jsem jej skrze agenta oslovil, tak během dvou hodin kývl na naši nabídku. Ukázal nám své sportovní i lidské kvality, do nového angažmá Jakubovi přeji hodně štěstí a úspěchů,“ doplnil šéf klubu s tím, že páteční utkání s Oceláři odchytá Brandon Maxwell, dvojkou bude Milan Klouček: „Martin Růžička již naplno trénuje a v nejbližší době bude moci také nastoupit.“

Třicetiletý brankář odchází poprvé na sever Evropy. Během své úspěšné kariéry působil v Petrohradu, Lvu Praha a Čerepovci, v minulé sezoně pomohl i dvěma nulami Bernu k zisku švýcarského titulu.

„Z Pardubic odcházím s pěknými vzpomínkami, opouštím partu skvělých lidí, kteří hokej milují a dělají vše pro to, aby se tým zvedl. Přeji Dynamu vše nejlepší, věřím, že tým pod vedením Pavla Rohlíka bude pokračovat ve vzestupu, probojuje se do play off a v něm prokáže své kvality,“ řekl Jakub Štěpánek.