27.08.2016
Jan Hrabal

Začali jsme hrát hokej, komentoval proměnu Peter Draisaitl

GÖTEBORG — Porážku 2:5 si ze Švédska přivezou hokejisté Pardubic v Lize mistrů. Frölunda Göteborg nakročila k výhře, která jí zajistila postup do play off, již v první třetině, ve které Východočeši obdrželi tři branky. Pardubáci se ale nevzdali, dvěma zásahy v prostředním dějství utkání zdramatizovali, ve třetí dvacetiminutovce se ale neprosadili.

„Hodnocení není těžké. Když nastoupíte, jako my v první třetině, ve které jsme nedělali vůbec nic, tak to není správný způsob, jak vyhrát hokejový zápas. Prohrávali jsme 0:3, pozitivem je, že jsme se do utkání dokázali vrátit. Měli jsme možnosti využít přesilovky, v nich jsme nebyli schopni udělat vůbec nic. Stará dobrá hokejová pravda zní, že, když nejlepší hráči nejsou nejlepšími na ledě, tak nemáte moc velké šance vyhrát,“ zhodnotil utkání na ledě evropského a švédského mistra hlavní trenér Dynama Peter Draisaitl.

Jedna statistika ukazuje víc než jasně, co se v Göteborgu dělo, a to střely na branku v jednotlivých třetinách z pohledu domácích: první třetina 13:4, druhá 8:7 a třetí dokonce 9:10. „V prvním utkání se mi zdálo, že máme až přehnaně moc respektu a to jsme nechtěli zopakovat. Ale asi tady nějak uši byly zalepené…“ nechal se slyšet pardubický kouč.

K výraznému zlepšení svěřenců pak doplnil: „To nebylo nic záhadného, jsme pouze začali hrát hokej. Bruslili jsme a nabízeli jsme se a jezdili pro puky. Předtím jsme od nich pouze utíkali.“

Po čtyřiceti minutách svítilo na tabuli 3:2 pro domácí, ale hned v první minutě závěrečné čísti hry Frölunda skórovala počtvrté. Chvíli na to Dynamo nevyužilo pětiminutovou přesilovku… „Když už jsme se k ní dostali, tak je to šance se zápasem něco udělat. My jsme ji ale vůbec nezužitkovali,“ řekl Peter Draisaitl.

Východočeši ale nemusí opouštět Göteborg se svěšenými hlavami. „Hrajeme v létě vesměs s kvalitními soupeři. Je vidět, když děláme, co máme, a hrajeme hokej tak, jak si jej připravujeme, tak jsme konkurenceschopní. Poučení z toho všeho je, že musíme pracovat dál,“ doplnil trenér pardubických hokejistů.