19.08.2016
Jan Hrabal

Obranu Dynama vyztuží zkušený bek Ctirad Ovčačík

PARDUBICE — Už do nedělního utkání Champions Hockey League vyjede Dynamo s novou tváří ve své defenzívě. Pardubický hokejový klub získal na hostování do konce září Ctirada Ovčačíka, který v posledních třech sezonách působil v Mladé Boleslavi. Klub jej dopsal na svou soupisku pro Ligu mistrů a počítá s ním nejméně na úvod extraligové sezony.

„Ctirad Ovčačík je zkušeným extraligovým obráncem s více než čtyřmi sty starty v naší nejvyšší soutěži, od tohoto pondělí s námi trénuje. Očekáváme od něj zkvalitnění naší defenzívy a celkové zvýšení konkurence v obranných řadách. S Mladou Boleslaví jsme se prozatím dohodli na hostování do 30. září. Podařilo se nám veškeré legislativní záležitosti spojené s jeho příchodem vyřešit tak, že bude moci nastoupit již v tuto neděli proti Frölundě Göteborg,“ uvedl k Ovčačíkově příchodu na východ Čech generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Jedenatřicetiletý obránce pochází z Ostravy, s Vítkovicemi získal v roce 2011 stříbrnou medaili. V české nejvyšší soutěži působil v Liberci, Kometě Brno, Třinci a Mladé Boleslavi, se kterou před dvěma roky postoupil do nejvyšší soutěže. V 52 zápasech v minulé extraligové sezoně vstřelil pět branek a přidal pět nahrávek. V hodnocení účasti na ledě získal dvanáct kladných bodů.

Ctirad Ovčačík

  • Post: obránce
  • Narozen: 18. října 1984 v Ostravě
  • Výška: 183 cm
  • Hmotnost: 88 kg
  • Držení hole: levé