16.07.2016
Jan Hrabal

Naplněná hokejová škola začala, v neděli jdou kluci na led

PARDUBICE — Tipsport arena už opět žije také ledním hokejem! V sobotu 16. července 2016 odstartoval třetí ročník Hokejové školy Dynama Pardubice. O 120 dětí se stará profesionální tým, který připravil účastníkům bohatý týdenní program. Za úspěšným projektem východočeského klubu stojí jeho současný generální manažer Pavel Rohlík.

Veškeré informace o Hokejové škole Dynama Pardubice naleznete na skola.hcdynamo.cz a jejím facebooku.

Už vloni nabobtnal zájem o hokejovou školu na hranu kapacity, letošek není výjimkou. „Některé žádosti jsme museli dokonce odmítat. Účastníky máme rozdělené do čtyř skupin, v každé jsou naši profesionální trenéři. Program dětí začíná ráno a končí večer. Nechceme ale být pouze příměstským táborem, naším základním cílem je i zábavnou formou kvalitně potrénovat a pomoci hráčům v jejich hokejovém rozvoji,“ uvedl vedoucí hokejové školy Milan Kusý.

První den mají účastníci za sebou. Sešli se v sobotu po obědě v Tipsport areně, všichni nafasovali speciální dresy s logem školy, lahve, trička a další drobnosti. Zabydleli se v kabinách a podstoupili fyzické testy. „Nejstarší kluci si vyzkoušeli jejich modifikaci z Akademie ČSLH, ostatní si prošli našimi klubovými,“ přiblížil.

Tyto parádní sety jsme připravili pro účastníky naši hokejové školy, která dnes odpoledne startuje! 👌

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Rodiče účastníků se během testů dozvěděli veškeré informace o škole. Ranní program začíná u starších účastníků rozcvičkou, pak jdou jednotlivé skupiny postupně na led. Malou halu Tipsport areny zdobí nová zářivá světla, pod nimi se capartům bude skvěle bruslit! Součástí dopoledního programu je také tréninková jednotka na suchu. Trenéři mohou využít mobilního hokejbalového hřiště přímo na parkovišti u haly nebo travnatých ploch v areálu Letního stadionu.

„V případě nepřízně počasí máme zajištěnou tělocvičnu v naší partnerské Základní škole Bratranců Veverkových. Předpověď ale slibuje, že bychom ji nemuseli využívat. Naopak rádi zavítáme do Aquacentra Pardubice, Lanového centra Pardubice, nově jsme děckám připravili jednotku na skatemillu,“ řekl Milan Kusý s tím, že další novinkou je možnost využít pískového hřiště v areálu Univerzity Pardubice.

🏒 Přesně takhle se všichni těšíme na dnes začínající hokejovou školu! 👏

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Trenéři Dynama nejsou na více než stočlenný dav sami. Realizační tým posílila čtveřice vychovatelů, která se o děcka stará mimo led. I mimotréninkový program je nabušený: za účastníky hokejové školy zavítají hokejisté A týmu Dynama na besedy, děcka si projdou také pardubickou Tipsport arenu od sklepení až po strop, aby dokonale poznala zázemí Dynama.

„Pečlivě několik týdnů jsme připravili zajímavý program pro děti. Je jen na nás, jak si následující týden užijeme. Hlavně si všichni přejeme, aby nikdo neonemocněl nebo se nezranil. Zkrátka, abychom si všichni po skončení školy řekli, že to byl parádní týden,“ doplnil vedoucí Hokejové školy Dynama Pardubice.