16.05.2016
Jan Hrabal

Léčebné lázně Bohdaneč významným partnerem Dynama

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice získal do svého bohatého portfolia velmi výrazného partnera – Léčebné lázně Bohdaneč a. s., které poskytují kvalitní lázeňskou léčebně-rehabilitační péči v bezprostřední blízkosti Pardubic.

„Velmi nás těší, že se mezi naše nejvýznamnější partnery zařadila tato společnost. Tento akt svědčí o tom, že Dynamo je kvalitní sportovní značkou. Je pro nás ctí, že Léčebné lázně Bohdaneč spojily své jméno právě s naším klubem,“ uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

K uzavřené spolupráci se vyjádřil také statutární ředitel lázní Jiří Vitík: „Přestože se podle skladby našich lázeňských klientů považujeme za lázně celorepublikové, chceme, aby nás silně vnímal i pardubický region, vždyť naše služby jsou připraveny i pro klienty z bezprostředního okolí.  Spojení s hokejovým klubem Dynamo Pardubice je skvělou příležitostí, jak vzájemně propagovat tradici a sounáležitost právě s tímto regionem.“

Pardubický hokejový klub zajistí kvalitní prezentaci společnosti nejen během hokejových utkání. „Logo lázní bude součástí dresů pro novou extraligovou sezonu,“ doplnil ředitel obchodu a marketingu Miroslav Novotný.

Léčebné lázně Bohdaneč

O společnosti

Léčebné lázně Bohdaneč a. s. leží v nádherném prostředí polabské nížiny, vzdálené pouhých osm kilometrů od Pardubic. Krásu malebné rovinaté krajiny dotváří jehličnaté a listnaté lesy, háje a středověké pozůstatky rozsáhlé rybniční soustavy. Lázeňské domy obklopené spoustou zeleně, kryté kolonády, vlídné prostředí a čistý vzduch přispívají k nezapomenutelnému zážitku každého návštěvníka lázní.

Lázně slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace totálních endoprotéz, především pak v časné pooperační péči. Jsou vyhledávaným místem nejen k léčbě, ale také k zajištění prevence, relaxaci a odpočinku. K tomu jsou také přizpůsobeny produktové balíčky a široká škála nabízených služeb.

Příroda obdarovala Lázně Bohdaneč vlastními přírodními léčivými zdroji, a to rozsáhlými ložisky slatiny nacházejícími se v nedalekém okolí a přírodní minerální vodou. Artézský vrt hluboký 347,5 metrů pochází z let 1913 až 1914. Vrt, kterým přitékala mineralizovaná voda teplá 21 stupňů Celsia, byl pojmenován „Panenka“. V 70. letech 20. století bylo přistoupeno k vyhloubení nového vrtu nazvaného „Nová Panenka“, který by pokryl spotřebu v lázních. Tento vrt dosahuje hloubky 388 metrů.

Unikátní je rámci v České republiky způsob podávání slatiny a to prostřednictvím zábalových van – jedná se o moderní způsob podávání slatiny, který je příjemnější, šetrnější a zároveň účinnější. Vodní lůžka konstantně zahřívají aplikovanou slatinu a tím zvyšují její účinky. Slatina je aplikována jen na postižená místa, metoda je tak hygieničtější oproti klasickým slatinným koupelím, navíc dochází k dokonalému kontaktu pacienta respektive jeho bolavého místa s léčebnou látkou. Tato metoda nezatěžuje ani kardiovaskulární systém, a tím pádem je i dostupnější pro klienty s onemocněním oběhového systému.  Procedura pomáhá při revmatoidním onemocněním, bolestech zad a kloubů.

Charakter minerální vody je ryzí alkalická kyselka. Kromě zvýšeného obsahu mineralizace vyniká tento přírodní léčivý zdroj vyšším obsahem fluoridových prvků. Tento prvek se ve vodách vyskytuje velmi vzácně.

Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace totálních endoprotéz.

Jsou vyhledávaným místem nejen k léčbě, ale také k zajištění prevence, relaxaci a odpočinku. K tomu jsou také přizpůsobeny produktové balíčky a široká škála nabízených služeb.

Dlouholetá tradice lázní, vynikající zdejší specialisté, okolní příroda a široká nabídka kulturních a zábavných programů jistě přispěje nejen ke zlepšení zdraví lázeňských hostů, ale také k relaxaci a odpočinku. Překrásné prostředí je rovněž vhodným místem ke strávení dovolené nebo třeba i víkendovému pobytu, kde hosté načerpají nové síly a zapomenou tak na každodenní starosti všedního dne.

Lázeňský komplex je zasazen do rozlehlého parku, který vyniká skvostnou zahradní úpravou. V parku roste přibližně sto druhů dřevin, jejichž stáří se pohybuje kolem osmdesáti let. Ubytování je nabízeno v několika pavilonech různých kategorií.

Veškeré informace o Léčebných lázních Bohdaneč naleznete na www.llb.cz.

Fotogalerie