07.05.2016
Jan Hrabal

Nadační běh opět pomohl Dětskému domovu Pardubice

PARDUBICE — Nádherné jarní počasí přilákalo do Lanového centra Pardubice takřka dvě stě běžců. Ti si užili sportovní dopoledne a hlavně pomohli Dětskému domovu Pardubice. Čtvrtý ročník Nadačního běhu Dynama Pardubice se podařil!

„Spolupráce s Dětským domovem Pardubice je pro náš hokejový klub velmi významná. Vnímáme svou společenskou odpovědnost v našem městě, do ní patří i aktivní podpora dětského domova. Jsme rádi, že si nadační běh užily rovněž děti z domova a zaběhaly si spolu s hráči našeho A týmu,“ uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík, který se běhu zúčastnil se svou manželkou Terezou a dcerami Sofií a Emou.

Jako první odstartovali v 10.00 hodin ti nejmenší na dětský běh, necelá padesátka závodníků si užila 1100 metrů dlouhou trať. O dvacet minut později se 150 běžců vydalo na 4650 metrů dlouhý okruh. Vítězem čtvrtého ročníku nadačního běhu se stal stejně jako vloni Miloš Kratochvíl s časem 14:50 a obdržel jako hlavní cenu permanentní vstupenku na novou sezonu. Druhému a třetímu nejlepšímu závodníkovi předal Bohuslav Šťastný dárkové předměty od hokejového klubu.

Nadační běh Dynama Pardubice

Výsledky 4. Nadačního běhu Dynama Pardubice

Dětský běh na 1100 m

  1. Tomáš Vokolek – 3:40
  2. Aneta Vodvárková – 4:40
  3. Tomáš Šolc – 4:45

Nadační běh na 4650 m

  1. Miloš Kratochvíl – 14:50
  2. Michal Vokolek – 15:58
  3. Josef Havlíček – 16:35

„Nadačního běhu se aktivně zúčastnili i hokejisté našeho A týmu. Celé dopoledne bylo velmi příjemné, mohli jsme se potkat s fanoušky našeho klubu na méně formální akci a navíc pomoci Dětskému domovu Pardubice. Tradice pořádání nadačního běhu je sice krátká, ale už nyní se všichni na jubilejní pátý ročník,“ doplnil Pavel Rohlík.

Spolu s dětmi proběhla trať také ředitelka Dětského domova Pardubice Kateřina Fialová. „Děti mají natrénováno, já jsem málem umřela,“ usmívala se a pokračovala: „Děcka se připravovala, chodila běhat, velmi se těšila na sobotní akci. Snažíme se využívat každé možnosti, abychom spolu s dětmi byli ve společnosti. Podobné aktivity jsou velmi prospěšné a přispívají také k sociálnímu růstu našich dětí.“

Partnerství hokejového klubu s Dětským domovem Pardubice považuje za velmi prospěšnou.  „Mám z něj velikou radost. Spolupráce s hokejovým klubem je úžasná, v dětském domově si jí velmi vážíme, a to včetně dětí. Budeme vděčni za její pokračování a případné prohloubení. Velmi pro nás znamená,“ nechala se slyšet.

Čtvrtý ročník Nadačního běhu Dynama Pardubice pomůže obohatit konto Dětského domova Pardubice 15 200 korunami. „Chceme vybudovat na jedné z heren novou kuchyňskou linku, získané peníze využijeme na ni, nebo na nákup spotřebičů,“ doplnila Kateřina Fialová.

Fotogalerie