29.04.2016
Jan Hrabal

Dynamo se v úterý dozví soupeře v Lize mistrů

PARDUBICE — S kým se hokejisté Pardubic střetnou v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů? To se všichni dozví již brzy, v úterý 3. května 2016, tedy den po zahájení ostré letní přípravy na novou sezonu, se v Curychu koná slavnostní losování jednotlivých skupin. Hokejový klub Dynamo Pardubice je zařazen do druhého výkonnostního koše, dostane tak soupeře z prvního a třetího…

Hokejové Ligy mistrů se zúčastní stejně jako v loňské sezoně dohromady osmačtyřicet klubů. Českou republiku kromě Dynama reprezentují také Liberec, Sparta Praha, Vítkovice, Plzeň a Mladá Boleslav z Tipsport extraligy, dále pak Znojmo jakožto finalista Erste Bank Eishockey Ligy.

Podobně jako v předchozích dvou ročnících je účast týmů z jedné soutěže ve stejné skupině zakázána. Nově se proti sobě nesmějí střetnout ani kluby ze zemí, které se už od září zúčastní olympijské kvalifikace. Jedná se o celky z Běloruska, Německa, Rakouska, Norska, Francie, Dánska a Polska.

Herní systém soutěže pro sezonu 2016/2017 je obdobný jako vloni. Osmačtyřicet týmů bude rozděleno po třech do šestnácti skupin, v nichž se hraje systémem každý s každým doma a venku. Nejlepší dva ze všech skupin postupují do play off. To se s výjimkou finále hraje na dva zápasy, přičemž postupuje ten, kdo má lepší celkové skóre.

Účastníci Ligy mistrů v sezoně 2016/2017 rozdělení do výkonnostních košů

1. koš

Frölunda HC (Švédsko), Tappara (Finsko), Bílí Tygři Liberec (Česká republika), SC Bern (Švýcarsko), Red Bull München (Německo), Red Bull Salzburg (Rakousko, EBEL), Skellefteå AIK (Švédsko), HIFK (Finsko), HC Sparta Praha (Česká republika), ZSC Lions (Švýcarsko), Luleå Hockey (Švédsko), Oulun Kärpät (Finsko), HC Škoda Plzeň (Česká republika), HC Davos (Švýcarsko), Växjö Lakers (Švédsko), JYP (Finsko).

2. koš

BK Mladá Boleslav (Česká republika), HC Lugano (Švýcarsko), Linköpings HC (Švédsko), SaiPa (Finsko), HC Vítkovice Steel (Česká republika), EV Zug (Švýcarsko), Färjestad BK (Švédsko), Lukko (Finsko), HC Dynamo Pardubice (Česká republika), HC Fribourg-Gottéron (Švýcarsko), Djurgårdens IF (Švédsko), HC TPS (Finsko), HV71 (Švédsko), KalPa (Finsko), HK Nitra (Slovensko), HC Košice (Slovensko).

3. koš

Eisbären Berlin (Německo), Orli Znojmo (Česká republika, EBEL), Grizzlys Wolfsburg (Německo), Vienna Capitals (Rakousko, EBEL), ERC Ingolstadt (Německo), EHC Black Wings Linz (Rakousko, EBEL), Adler Mannheim (Německo), Krefeld Pinguine (Německo), Stavanger Oilers (Norsko), Esbjerg Energy (Dánsko), Junosť Minsk (Bělorusko), Dragons de Rouen (Francie), Sheffield Steelers (Velká Británie), MKS Cracovia SSA (Polsko), Lørenskog IK (Norsko), Rapaces de Gap (Francie).