23.04.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Hokejisté Dynama si užili sobotní BARTH Run

PARDUBICE — Pětice pardubických hokejistů si nenechala ujít první ročník BARTH Runu, který pořádal významný partner hokejového klubu Dynamo Pardubice – skupina BARTH. Obránci Ladislav Havlík, Karel Nedbal, Jan Ščotka a Jan Zdráhal spolu s útočníkem Danielem Voženílkem si vyzkoušeli kurz Velké pardubické, tedy takřka sedmikilometrový okruh včetně překonání Velkých zahrádek, Irské lavice nebo dokonce Taxisova příkopu. Na akci dorazili také obránci Petr Čáslava a Tomáš Rolinek. BARTH Run si nenechal ujít rovněž generální manažer klubu Pavel Rohlík s manželkou a se svou dcerou.

Jako úplně první si rodiny s dětmi proběhli kilometrový okruh, který odstartoval Petr Čáslava, hlavním bodem běžeckého klání byly ale závod 13,8 a 6,9 kilometrů, na který se vydala i pětice hráčů A týmu Dynama.

„Bylo to dobré, čekal jsem ten okruh kratší… Běhalo se po rampách, kdyby tam nebyly, byla by to lepší sranda. Mile mě překvapila vysoká účast, někteří závodníci nasadili opravdu slušné tempo,“ řekl po závodě obránce Jan Zdráhal.

Uběhnout takřka sedmikilometrový závod nebylo nic jednoduchého. Hráči se vydali po týdenním zápřahu v posilovně ze všech sil.

„Byla to fajn akce pro lidi, užil jsem si ji. Měl jsem malou krizi po prvním kole, ale s běháním problémy nemám. Takové závody jsou skvělé pro lidi, alespoň nemusí sedět v sobotu doma,“ usmíval se bek Karel Nedbal.

Zážitkem pro všechny hokejisty Dynama byla možnost vyzkoušet si nejslavnější dostihový závod. V některých pasážích sobotní běh kopíroval kurz Velké pardubické. Každopádně délka dnešního běhu souhlasí se vzdáleností, kterou musí uběhnout koně každý podzim v Pardubicích.

„Nejsem typ na běhání, ale pro rodiny s dětmi to byla super akce. Celý areál závodiště je moc pěkný, užil jsem si to tu. Jsme rádi, že nepršelo, počasí vyšlo na jedničku, akorát tak na běhání!“ řekl Jan Ščotka.

Celá akce byla perfektně připravená. Přes obtížné překážky pořadatelé připravili mostky, jeden z nich vedl i přes Taxisův příkop. Možnost si jej alespoň takto vyzkoušet – to byl zajímavý zážitek pro každého závodníka.

„Byl to těžký závod – sedm náročných kilometrů. Když mi po prvním okruhu řekli, že mám běžet ještě jeden, tak jsem byl trochu nervózní. Je fajn, že i díky takové aktivitě lidé sportují a nesedí jen doma. Běhaly tu maminky s kočárky, přidaly se i malé děti

Hokejisté Dynama Pardubice si sobotní akci užili. I když se báli, jak na tom běžecky budou, tak po zdolání celého okruhu měli radost, že se jí zúčastnili. Petr Čáslava s Tomášem Rolinkem si zase rádi splnili společenské povinnosti – předávali ceny nejlepším běžcům, nebo se rádi zúčastnili připravené autogramiády v areálu Agrofert parku.

Skupina BARTH pod svým názvem skrývá několik aktivit a působí zejména v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, patří k nejvýznamnějším partnerům pardubického hokeje. Více informací o celé skupině naleznete na www.barth.cz.